greenolivesΣημαντικές διακρίσεις πέτυχαν οι ελιές της Χαλκιδικής στον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς LONDON ITOC 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 13 έως και 15 Απριλίου 2018. Στον εν λόγω διαγωνισμό διαγωνίσθηκαν προϊόντα εμπορίου με επιτραπέζιες ελιές από όλο τον κόσμο. Σημαντικές διακρίσεις απέσπασαν Χαλκιδικιώτικες επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα τα προϊόντα που βραβεύθηκαν είναι:
Με χρυσό βραβείο:
1. «Πράσινες ελιές Χαλκιδικής με λεμόνι και πιπέρι» της εταιρείας Παναγιώτης Χλιάπας με έδρα τον Πολύγυρο
2. «Πράσινες ελιές Πολυγύρου» της εταιρείας Παναγιώτης Χλιάπας με έδρα τον Πολύγυρο
3. «Πράσινες τσακιστές ελιές Χαλκιδικής» της εταιρείας Σίμος Καλαμίδας «IMPERIAL OLIVES» με έδρα την Όλυνθο
4. «Πράσινες χαρακτές ελιές Χαλκιδικής» της εταιρείας «Μεσογειακές Φυσικές Τροφές Α.Ε.» με έδρα το Λάκκωμα.

Με ασημένιο βραβείο:
5. «Μαύρες αφυδατωμένες ελιές Χαλκιδικής» της εταιρείας Παναγιώτης Χλιάπας με έδρα τον Πολύγυρο
6. «Μαύρες αφυδατωμένες ελιές Χαλκιδικής» της εταιρείας Σίμος Καλαμίδας «IMPERIAL OLIVES» με έδρα την Όλυνθο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος δήλωσε σχετικά: «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις επιχειρήσεις της Χαλκιδικής που αναβαθμίζουν συνεχώς την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων τους κατακτώντας την Ελληνική αλλά και Διεθνή αγορά, προβάλλοντας ταυτόχρονα την Χαλκιδική σε όλο τον κόσμο. Θα ήθελα ιδιαιτέρως να συγχαρώ τις επιχειρήσεις μας που απέσπασαν σημαντικά βραβεία στον 1ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς LONDON ITOC 2018. Η ελιά Χαλκιδικής είναι ένας ευλογημένος καρπός με ξεχωριστή ποιότητα που πρέπει να κατέχει περίοπτη θέση στην παγκόσμια αγορά. Είμαι επίσης ιδιαίτερα υπερήφανος για την απόφαση της Περιφερειακής μας Ενότητας να συμμετάσχει στην δημιουργία του Εθνικού Πάνελ Γευσιγνωσίας για την Επιτραπέζια Ελιά, υποστηρίζοντας το τόσο οικονομικά όσο και με την συμμετοχή στελεχών των Υπηρεσιών μας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και εγώ προσωπικά θα συνεχίσουμε, όπως άλλωστε κάναμε έως τώρα, να είμαστε πάντα δίπλα στους παραγωγούς και μεταποιητές του τόπου μας, υποστηρίζοντας τους με κάθε δυνατό μέσο».