Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

mnimeio makedonikou agona

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1. Γ ε ν ι κ ό ς σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς και φ ω τ α γ ώ γ η σ η σε όλα τα δημόσια, Δημοτικά κτίρια, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ, καθώς και τα καταστήματα των Οργανισμών και Τραπεζών κατά την ημέρα του εορτασμού.

2. Επίσημη δοξολογία στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς.

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, με ευθύνη των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα πάντα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως αυτές ισχύουν σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, να γίνουν ομιλίες σε μαθητές των σχολείων της Χαλκιδικής, σχετικές με τη σημασία που είχε ο αγώνας αυτός και ο θάνατος του Παύλου Μελά στη νεότερη ιστορία της πατρίδας μας,

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις :

1. Στις 10.00 θα τελεσθεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Αμέσως μετά θα εκφωνηθεί ομιλία από τον κο Νίκο Σμυρλή, εκπαιδευτικό, διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου .

2. Στις 10.30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μακεδονομάχων (Περίβολος Διοικητηρίου Π.Ε.Χ.)

Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Μαθητές των σχολείων της πόλης του Πολυγύρου θα συμμετέχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις με ευθύνη των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που βρίσκονται σε ισχύ.