Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

oxi1940

EΟΡΤΑΣΜΟΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Με λαμπρότητα θα εορτασθεί στην πρωτεύουσα του νομού η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το πρόγραμμα του εορτασμού προβλέπει γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των δημοσίων κτιρίων ενώ στις 25 του μήνα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και ομιλίες σε όλα τα σχολεία της πόλης. Αμέσως μετά μαθητές με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο μνημείο των ηρώων και θα καταθέσουν στεφάνια.
Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2018 νωρίς το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.
Στις 10:30 θα τελεστεί δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας.
Στις 11:15 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους φορέων της πολιτείας και της Χαλκιδικής. Μετά την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου θα ακολουθήσει μαθητική παρέλαση.