Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

Ηρώο Πολυγύρου

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΚΗΡΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Την ημέρα της 17ης Μαΐου όλοι ανατρέχουμε στο παρελθόν για να αποτίσουμε φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς προγόνους μας, οι οποίοι μέσα από τα δεσμά της σκλαβιάς διατήρησαν με τον αγώνα τους, διαμέσου των αιώνων, άσβεστη τη φλόγα του Έθνους.
Τιμούμε τους Χαλκιδικιώτες ήρωες του 1821, που έκαναν πράξη το όνειρο και τις ελπίδες όλων των προηγούμενων γενεών, εξασφαλίζοντας σε εμάς, μεταξύ άλλων, τα υπέρτατα αγαθά της ανεξαρτησία και της ελευθερία μας.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και φέτος στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής με την κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, στο μέτρο του δυνατού, παρά τη ματαίωση της μαθητικής παρέλασης, λόγω της αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού COVID -19, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 MAΪOY 2021
1. Ώρα 11:00 της Παρασκευής 14 Μαΐου 2021 θα πραγματοποιηθεί προσκύνημα και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων του Πολυγύρου από τους μαθητές των σχολείων της πόλης. Με γνώμονα πάντα τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (χρήση μάσκας) και τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στο χώρο πέριξ του Μνημείου των Ηρώων, στην κατάθεση στεφάνων θα συμμετέχουν ο σημαιοφόρος και ένας εκπρόσωπος μαθητών με τη συνοδεία εκπαιδευτικού των Λυκείων, του Γυμνασίου και των Δημοτικών Σχολείων Πολυγύρου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 15 MAΪOY 2021
1. Από τις 7 το πρωί της 15ης Μαΐου και ως τη δύση του ηλίου της 16ης Μαΐου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια κτίρια, το Δημαρχείο της πόλης, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών, των Τραπεζών, των εμπορικών και άλλων ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και τα σπίτια των κατοίκων της πρωτεύουσας.
2. Από τις 8 βράδυ της 15ης Μαΐου και μέχρι το πρώτο φως της Κυριακής 16ης Μαΐου θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια κτίρια.
ΚΥΡΙΑΚΗ 16 MA Ϊ OY 20 21
1. Στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Νικολάου. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
2. Στις 10:30 θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.
3. Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον συγγραφέα, κ. Νικόλαο Παπαοικονόμου.
4. Στις 11.15 θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων και αμέσως μετά θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μαςΎμνου.