Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

troxonomos 5

ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ

Η Τροχαία θα λάβει αυξημένα μέτρα στο οδικό δίκτυο όλης της χώρας, από 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου, λόγω της κίνησης των εκδρομέων που αναμένεται, για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Κατά την εφαρμογή των μέτρων, θα είναι σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., ενώ θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου.
Τα μέτρα της Τροχαίας προβλέπουν μεταξύ άλλων:
Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων, σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί), και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις. Συγκρότηση συνεργείων τροχονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.

Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών

Στο πλαίσιο των μέτρων για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, δεν θα επιτρέπεται η κίνηση φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις εξής οδούς και τις εξής ώρες: Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, από τις 16:00 έως τις 21:00 και το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020, από τις 08:00 έως τις 13:00, για το ρεύμα εξόδου:

Στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χιλιόμετρο. 

Τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020, από τις 15:00 έως τις 21:00, για το ρεύμα εισόδου:
Στην εθνική οδό Ν. Μουδανιών – Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.