Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

Η αφίσα της έκθεσης

9η ομαδική Εικαστική Έκθεση Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Χαλκιδικής παρουσιάζει για 9η χρονιά την ομαδική εικαστική έκθεση “…στις κάβες της Γερακινής” με θέμα ΧΡΩΜΑ-CHROMA, στον χώρο των αποθηκών μεταλλεύματος στην παραλία Γερακινής. Στην έκθεση συμμετέχουν 60 εικαστικοί παρουσιάζοντας τα έργα τους στον συγκεκριμένο χώρο.
Πρόκειται για μια ακόμα αδιαμεσολάβητη έκθεση με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας, αγιογραφίας και εικαστικών κατασκευών που στοχεύει να φέρει σε άμεση επαφή εικαστικούς καλλιτέχνες με το κοινό, με αποτέλεσμα να προβάλλει τη δυναμική και τις αναζητήσεις των καλλιτεχνών που ζουν και δημιουργούν στην Χαλκιδική, εκπροσωπώντας διαφορετικά πεδία εικαστικής έκφρασης.
Ο ΣΚΕΤΧ αποσκοπεί να συστήσει στο φιλότεχνο κοινό αξιόλογους καλλιτέχνες, καταξιωμένους και νεότερους, προβάλλοντας τις δυνατότητες και δεξιότητες της τοπικής καλλιτεχνικής σκηνής.
Η έκθεση όπως προδίδει ο τίτλος της, αποζητά να αναδείξει την δυναμική των… Χρωμάτων μέσα από ελεύθερης θεματολογίας έργα, ο συνδετικός κρίκος των οποίων είναι η αξιοποίηση των εικαστικών, ζωηρών, έντονων χρωμάτων, το οποίο ως δομικό στοιχείο της Τέχνης, συνοδεύει από τις απαρχές της τα μεγαλύτερα κινήματα.
Ως πόλος έλξης λειτουργεί και το ίδιο το κτίριο όπου φιλοξενείται η έκθεση, η πρώην αποθήκη συγκέντρωσης του μεταλλεύματος λευκόλιθου των Μεταλλείων Γερακινής.
Στην έκθεση φέτος παρουσιάζονται και έργα μαθητών των Σχολείων Πολυγύρου.
Επίτιμοι καλεσμένοι: καλλιτέχνες της Επίμονης Τέχνης.
Διάρκεια έκθεσης: 27-30 Ιουλίου 2023
Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 23:00