Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

30-12-2014

ΧΙΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ

Στα λευκά ντύθηκε το κεντρικό και βόρειο τμήμα του Δήμου Πολυγύρου, αφού χιονίζει ασταμάτητα από τα ξημερώματα. Το ύψος του χιονιού στην πρωτεύουσα δεν ξεπερνά τα 2 – 3 εκατοστά ενώ στους πιο ορεινούς οικισμούς του Δήμου, τον Ταξιάρχη και το Βάβδο είναι περισσότερο.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμοδίου αντιδημάρχου Πολυγύρου, κ. Δ. Ζαγγίλα, στην πρωινή, ενημερωτική εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πολυγύρου, δεν παρατηρούνται ιδιαίτερες δυσκολίες στην κίνηση οχημάτων και πεζών στο δημοτικό οδικό δίκτυο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των συνεργείων του Δήμου. Το ανθρώπινο δυναμικό και τα μηχανήματα του Δήμου από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται στους δρόμους απομακρύνοντας το χιόνι και ρίχνοντας αλάτι ενώ σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την αστυνομία, την πυροσβεστική κλπ φροντίζουν, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τυχόν προβλήματα.

Μέχρι αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά (χωρίς τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων) αλλά με ιδιαίτερη προσοχή σε σημεία που το χιόνι έχει παγώσει λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και αναμένεται να σημειωθούν ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας.
Ειδικότερα:
Να ελέγχουν το δίκτυο ύδρευσης και τον ηλιακό θερμοσίφωνα ώστε να μη παγώσει.
Να μην αφήνουν τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.
Αν είναι ανάγκη να μετακινηθούν:
Να φοράνε πολλά στρώματα από ελαφριά, ζεστά ρούχα, αδιάβροχο πανωφόρι και αδιάβροχα μποτάκια.
Να προσέχουν την ολισθηρότητα των πεζοδρομίων και των δρόμων.
Να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες και αντιψυκτικό υγρό.
Να οδηγούν με προσοχή.
Να αποφεύγουν ορεινούς και δύσβατους δρόμους.
Να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Σημειώνεται ότι ο μηχανισμός του Δήμου Πολυγύρου θα είναι σε επιφυλακή τα επόμενα 24ωρα. Τηλ επικοινωνίας: 23713 50750 και 6951798253 (Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δ. Ζαγγίλας).