Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

eidiko 023

“ΧΡΩΜΑΤΙΖΩ – ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΟΠΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ” ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με πινέλα, δακτυλομπογιές και μαρκαδόρους οι μαθητές του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου χρωματίζουν και ζωγραφίζουν όπως οι μεγάλοι ζωγράφοι! Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα έργα μεγάλων ζωγράφων (Κλωντ Μονέ, Πάμπλο Πικάσο, Βασόλι Καντίνσκι κα) και με την υποστήριξη των δασκάλων τους και την εθελοντική καθοδήγηση της ζωγράφου, Καίτης Ζιέμπα, δημιουργούν τα δικά τους έργα σε χαρτόνι και καμβά.

Στόχος του προγράμματος “Χρωματίζω – Ζωγραφίζω όπως οι μεγάλοι ζωγράφοι”, που εντάσσεται στις πολιτιστικές δράσεις του Υπουργείου Πολιτισμού,Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι τα παιδιά να μάθουν να αναγνωρίζουν, τα χρώματα, τα σχήματα, τις μορφές και να βελτιώσουν τη λεπτή eidiko 009κινητικότητα.
“Μέσα από τη δημιουργία των δικών τους έργων επιτυγχάνεται η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των μαθητών” δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου, Σωτήρης Μπρουτζάς.
Κάθε εβδομάδα καθ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με ομαδική εργασία και καλλιτεχνική διάθεση τα παιδιά δημιουργούν έναν πίνακα με βάση το έργο ενός μεγάλου ζωγράφου αλλά και τα δικά τους ατομικά έργα. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς τα έργα αυτά θα εκτεθούν σε μια μεγάλη έκθεση στο χώρο του σχολείου.

eidiko 017eidiko 033eidiko 034

eidiko 036

 

 

 

 

 

Τη σχολική χρονιά 2014 – 2015 το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου υλοποιεί άλλα τρία προγράμματα: “Μου αρέσει το νερό”, “Τρώω σωστά. Μεγαλώνω και μαθαίνω να μαγειρεύω” και “Κατοικίδια Ζώα”.