Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

Δημαρχείο Πολυγύρου

ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΤΗΣ COVID- 19 ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Για το θέμα της εξάπλωσης της covid- 19 στον Δήμο Πολυγύρου τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Πολυγύρου και οι παρατάξεις του Δ.Σ..

Ο Αστέριος ζωγράφος τόνισε σε μήνυμα του:
«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές της χώρας, αποφάσισαν τη λήψη νέων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού λόγω των διαρκώς αυξανόμενων κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα.
Η Αυτοδιοίκηση, οφείλει να ακολουθήσει τις αποφάσεις αυτές με μόνο γνώμονα την προστασία της υγείας των δημοτών μας και του συνόλου του πληθυσμού. Έτσι, ο δήμος Πολυγύρου ζητάει από όλους τους συμπολίτες μας να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ειδικών, να φορούν μάσκα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, τον συνωστισμό και τους κλειστούς χώρους όπου ευνοείται η διασπορά του Covid-19.
Κατανοούμε, ότι σε περίοδο χαλάρωσης και διακοπών είναι δύσκολη η πιστή τήρηση όλων των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο το αίσθημα προσωπικής ευθύνης και η ανάγκη προστασίας των ευπαθών ομάδων μας οδηγεί στο να εναρμονιστούμε με τις οδηγίες. Στον δήμο μας έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και διαβεβαιώνω προσωπικά, ότι τα χωριά μας και οι παραλίες μας είναι απολύτως ασφαλείς προορισμοί».
Η Δημοτική Παράταξη “Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο Δήμου Πολυγύρου” τονίζει:
«Μετά τις τελευταίες ανησυχητικές εξελίξεις με τη διάδοση του κορονοϊού στην επικράτεια του Δήμου Πολυγύρου, θεωρούμε ως επείγουσα προτεραιότητα να συνεδριάσει άμεσα, το Δημοτικό Συμβούλιο για να παρθούν αποφάσεις για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης, στην εξής κατεύθυνση:
– Με γνώμονα τη μέγιστη δυνατή προστασία των εργαζομένων του Δήμου -και ειδικά όσων ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες- καθώς και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών, θα πρέπει να απαγορευτεί η αυτοπρόσωπη παρουσία στο Δημαρχείο και στα Δημοτικά Καταστήματα των πολιτών και αν αυτή απαιτείται να πραγματοποιείται μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.
– Ο Δήμος Πολυγύρου θα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους αυτόματο τηλεφωνικό κέντρο προκειμένου να κατευθύνει τους πολίτες στην υπηρεσία που χρειάζονται για την επίλυση των θεμάτων τους.
Άλλη μια αρνητική πρωτιά για τον Δήμο μας, ενώ πανελλαδικά όλοι οι δήμοι κινούνται με αυτοματοποιημένη τηλεφωνική ενημέρωση -ειδικά από τον Μάρτιο και μετά που προέκυψε η πανδημία- στον δήμο μας δεν έκριναν σκόπιμη ακόμα την ανάγκη μιας τέτοιας ενέργειας.
Απαιτείται άμεσα η ενεργοποίηση τηλεφωνικού κέντρου με τετραψήφιο ή πενταψήφιο αριθμό, για την ολοκληρωμένη ενημέρωση των πολιτών για τον τρόπο και τις διαδικασίες εξυπηρέτησης, προκειμένου να αποφευχθούν άσκοπες μετακινήσεις.
– Ενημέρωση για τις δυνατότητες εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης και επικοινωνίας των πολιτών με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου με σχετική ανάρτηση στην κεντρική ιστοσελίδα όλων των ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών στοιχείων.
– Οι αιτήσεις που αφορούν πρωτόκολλο αλλά και λοιπές υπηρεσίες να γίνεται μόνο ηλεκτρονικά.
– Οι πληρωμές να γίνονται επίσης μόνο μέσω web banking.
– Προκειμένου να μην διακινδυνεύσουμε τη ζωή και την υγεία των εργαζομένων και των συμπολιτών μας, να πραγματοποιηθούν προληπτικά τεστ στους υπαλλήλους του Δήμου.
– Έλεγχοι στο σύνολο των χώρων εργασίας για να διαπιστωθούν αν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας (αποστάσεις μεταξύ υπαλλήλων και κοινού, συγχρωτισμός εργαζομένων σε μικρούς χώρους, χρήση μάσκας, επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις κ.α.).
– Δυνατότητας υποβολής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αποδοχής από πλευράς υπηρεσιών του Δήμου, όλων των αιτήσεων και των δικαιολογητικών για τα οποία απαιτείται η κατάθεσή τους από τους πολίτες, προκειμένου να μη χρειάζεται να προσέρχονται στον Δήμο.
– Απομάκρυνση των εργαζομένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες από τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού και εφαρμογή κάθε μέτρου προάσπισης της υγείας όλων των εργαζομένων που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου όπως αυτά περιγράφονται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.
Προτεραιότητά όλων μας θα πρέπει να είναι η μείωση των πιθανοτήτων μόλυνσης, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί και μέσω του περιορισμού των συναλλαγών με το κοινό. Όλοι μαζί θα πρέπει να προστατεύουμε το προσωπικό του Δήμου μας ώστε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, με γνώμονα το κοινό καλό και χωρίς το κίνδυνο διακοπής των υπηρεσιών αυτών.
Ο τόπος μας είναι επίσης τουριστικός προορισμός. Οι επαγγελματίες τουρισμού και εστίασης, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περισώσουν, ό,τι μπορεί να περισωθεί τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά.
Ο χειμώνας προβλέπεται να είναι οικονομικά βαρύς, για εργαζόμενους και επαγγελματίες όλου του φάσματος της τοπικής οικονομίας.
Είναι βέβαιο ότι θα γίνει επιστημονικά το δέον, αλλά η αξιοπιστία και το αίσθημα ασφάλειας των επισκεπτών μας σε περίπτωση αύξησης περαιτέρω του αριθμού κρουσμάτων θα χαθεί άμεσα.
Και για τον συγκεκριμένο κλάδο εργαζομένων θα πρέπει να παρθούν αποφάσεις – διευκολύνσεις πέραν των προβλεπόμενων στις κατά καιρούς Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

Προτάσεις έχουν γίνει τόσο από το Εμπορικό Επιμελητήριο Χαλκιδικής όσο και από των Σύλλογο Επαγγελματιών Πολυγύρου με την έξαρση της πανδημίας.
Είναι καιρός να συζητηθούν και να στηριχθούν από το Δήμο Πολυγύρου.
Όπως καταλαβαίνετε σε αυτό το κρίσιμο σημείο δεν υπάρχει χρόνος για δικαιολογίες, αοριστολογίες και δηλώσεις χωρίς σημασία.
Υπάρχει ευθύνη… η Δημοτική Παράταξη Ανεξάρτητο Ψηφοδέλτιο φωνάζει ΠΑΡΩΝ και αναμένει τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής.
Η «Συνεργασία Πολιτών» σημειώνει:
«Αγαπητοί συμπολίτες μας, σήμερα στεκόμαστε μουδιασμένοι μπροστά στην πρωτοφανή για τα δεδομένα του τόπου μας έξαρση του covid-19.
Η Χαλκιδική μας, η οποία για δεκαετίες υπήρξε ένας πολύ σπουδαίος τουριστικός προορισμός για τη χώρα μας, τώρα πλήττεται σε έναν τεράστιο βαθμό υγειονομικά, αλλά και οικονομικά και δυστυχώς συνειδητοποιούμε ότι ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να λειτουργήσει και να προστατέψει τις ζωές μας και τις επιχειρήσεις των συμπολιτών μας.
Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ έχει προτείνει προ πολλού την εντατικοποίηση και την αύξηση των προληπτικών ελέγχων σε όλο το νομό, με δειγματοληπτικά τεστ. Μια διαδικασία μεν δαπανηρή, αλλά αποτελεσματική στις χώρες που την έχουν εφαρμόσει. Επανερχόμαστε να πιέσουμε για την στήριξη και ενδυνάμωση του νοσοκομείου Πολυγύρου, όπως και των κέντρων υγείας, που είναι αναγκασμένα να υποδέχονται έναν τεράστιο αριθμό ανθρώπων καθημερινά, μέσα στο πλαίσιο της πανδημίας.
Οι τοπικοί φορείς πρέπει να πιέσουν προς όλες τις κατευθύνσεις, ούτως ώστε να θωρακιστούν οι ζωές και οι οικογένειές μας. Οι ζωές μας δεν είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων, όπως μέχρι στιγμής έχει αντιμετωπιστεί. Το βάρος της ατομικής ευθύνης που σηκώσαμε στους ώμους μας στην προ-τουρισμού εποχή, απέδειξε πως λειτουργήσαμε με συνέπεια και σεβασμό απέναντι στους συμπολίτες μας, κατακτώντας τα ελάχιστα δυνατά για τον πληθυσμό μας κρούσματα.
Αυτήν τη συνέπεια απαιτούμε τώρα από τους τοπικούς και κρατικούς παράγοντες που πρέπει να σταθούν, επιτέλους, απέναντι στις ευθύνες τους και να σταματήσουν να μας κουνάνε το δάχτυλο.
Το μεγάλο ερώτημα: Εμείς μείναμε σπίτι, εσείς τι κάνατε;».