Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

palios paidikos

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΠΑΛΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Την δημοπράτηση του έργου της ανακαίνισης του παλιού Παιδικού Σταθμού Πολυγύρου ανακοίνωσε με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο facebook ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος. «Με χαρά ανακοινώνουμε, ότι στις 23-10-2020 ΔΗΜΟΠΡΑΤΕΙΤΑΙ, χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση του Δήμου, η ολοκληρωμένη ανακαίνιση του παλαιού και ιστορικού παιδικού σταθμού Πολυγύρου, που χρηματοδοτείται από το κοινοτικό πρόγραμμα Leader με το ποσό των 413,033 ευρώ. Με το ίδιο πρόγραμμα επίσης, είναι σε εξέλιξη η προμήθεια ολόκληρου του εξοπλισμού που θα απαιτηθεί καθώς και η εφαρμογή της τηλεματικής (συνδυασμός τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την έγκαιρη διακίνηση κάθε είδους πληροφορίας, όπως μετάδοση ήχου, εικόνας, δεδομένων σε πραγματικό χρόνο) με το ποσό των 90.000 ευρώ. Πρόκειται για τον πρώτο παιδικό Σταθμό του Πολυγύρου -ο οποίος σταμάτησε να λειτουργεί λόγω ανάγκης πλήρους ανακαίνισης- από τον οποίο έχουν περάσει πολλές γενιές παιδιών. Πέρα από το ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσει , έχει και ιδιαίτερη συναισθηματική βαρύτητα για πολλούς Πολυγυρινούς.
Παράλληλα συντάσσεται σχετική μελέτη για την ανάδειξη όλης της έν λόγω περιοχής του κάτω Πολυγύρου (Πλατάνι) .
Τέλος, ύστερα από σχετική πρότασή μας εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η κατασκευή ραμπών για ΑΜΕΑ στα σχολικά μας συγκροτήματα με παράλληλη συντήρηση των χώρων υγιεινής και με το ποσό των 94.240 ευρώ πλέον Φ.Π.Α.
Ευχή όλων μας είναι, και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και προσπαθούμε, τα παραπάνω έργα να ολοκληρωθούν και να παραδοθούν προς χρήση όσο το δυνατό συντομότερα».