Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

iroo

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου 1940

Εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 που θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Α. ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
1. Από τις 8 το πρωί της 26ης Οκτωβρίου και ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2023   γ ε ν ι κ ό ς σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς   των Δημοσίων κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ, των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων.

Β. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023
1. Από τις 9 το πρωί σ’ όλα τα εκπαιδευτήρια της πόλης θα πραγματοποιηθούν Πανηγυρικοί Εορτασμοί με διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες.
2. Στις 11 το πρωί μαθητές με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των Hρώων της πόλης. Η εκδήλωση θα κλείσει με την κατάθεση στεφανιών από όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα των Δ/νσεων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων κατά την 27η και 28η Οκτωβρίου 2023.
3. Η φ ω τ α γ ώ γ η σ η όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, θα γίνει κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου.

Γ. ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023.
Ώρα 07:30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.
Ώρα 10:30 : Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Άννα Χαλκιά, εκπαιδευτικό του1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου Ν. Χαλκιδικής.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων. Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ώρα 11:30 : Παρέλαση μαθητών μπροστά από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της.