Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

iroo

Εορτασμός για την επέτειο Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 16 MAΪOY 2024

Από τις 7 το πρωί της 16ης Μαΐου και ως τη δύση του ηλίου της 18ης Μαΐου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια κτίρια, το Δημαρχείο της πόλης, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών, των Τραπεζών, των εμπορικών και άλλων ιδιωτικών καταστημάτων, καθώς και τα σπίτια των κατοίκων της πρωτεύουσας.
Από τις 8 βράδυ της 16ης Μαΐου και μέχρι το πρώτο φως του Σαββάτου 18ης Μαΐου θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια κτίρια, το Δημαρχείο, τα κτίρια των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών και των Τραπεζών της πρωτεύουσας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 MAΪOY 2024

Στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Νικολάου. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Στις 09:30 η Φιλαρμονική του Δήμου Πολυγύρου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια.
Στις 10:30 θα τελεσθεί στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Νικολάου επίσημη Δοξολογία, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τον κ Ιωάννη Βασιλάκη , εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Πολυγύρου .

Στις 11:15 θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση στο χώρο του Μνημείου των Ηρώων. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στις 11:30 οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με παρέλαση μαθητών στην κεντρική οδό της πόλης, μπροστά από τους εκπροσώπους της εκκλησίας, της πολιτείας, της Τ. Α., των φορέων της πόλης και των κατοίκων της.