Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου

Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου και των προέδρων και συμβούλων των δημοτικών κοινοτήτων, την Κυριακή 17/12/2023 στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου.

Ο νέος Δήμαρχος Πολυγύρου, Γιώργος Εμμανουήλ, εμφανίστηκε ενωτικός στην ομιλία του και τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα υπογράφουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των πολιτών του Δήμου Πολυγύρου και της Διοίκησης. Σηκώνουμε τα μανίκια και όλοι μαζί εργαζόμαστε εντατικά, με σύνεση και αποφασιστικότητα για το καλό του τόπου. Η διακηρυγμένη βούλησή μας είναι να ενώσουμε. Είναι μια προσπάθεια να ενώσουμε όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας και στα 952 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Δήμου μας και να τους πείσουμε ότι το σχέδιο και το όραμά μας απαντά στις πραγματικές ανάγκες, όχι μόνο του σήμερα, αλλά και στις ανάγκες που έχει ο δήμος για τις επόμενες δεκαετίες». Με τρεμάμενη από συγκίνηση φωνή, ο κ. Εμμανουήλ επισήμανε ότι ο λόγος που οδήγησε τον ίδιο και την ομάδα του στη διεκδίκηση του δήμου Πολυγύρου δεν ήταν άλλος από την αγάπη για τον τόπο τους και το εσωτερικό κίνητρο προσφοράς, ενώ έκανε ειδική μνεία στη ρήση του τραγικού ποιητή Αγάθωνα: «Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας, κ. Νικόδημος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, κ. Θεόκλητος, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Αικατερίνη Ζωγράφου, οι πρώην Δήμαρχοι Πολυγύρου, Βασίλειος Βασιλάκης, Νικόλαος Βασιλάκης και Θωμάς Καπλάνης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας κα.