Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γ. ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ

Συνάντηση με φορείς της αυτοδιοίκησης και της επαγγελματικής εκπαίδευσης είχε σήμερα στο Δημαρχείο Πολυγύρου ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δρ. Γεώργιος Βούτσινος, στο πλαίσιο της εφαρμογής του μεταρρυθμιστικού νόμου 4763/2020 για την αναμόρφωση, αναβάθμιση και ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί το Υ.ΠΑΙ.Θ. για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και η λύση τοπικών προβλημάτων. Όπως είπε ο κ. Γ.Γ. ο νέος νόμος «ανοίγει» τις πόρτες του υπουργείου παιδείας στους κοινωνικούς εταίρους και στην τοπική αυτοδιοίκηση, έτσι ώστε ο σχεδιασμός του σε κάθε περιοχή να υλοποιείται με βάση τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.
Έκανε λόγο για μια γόνιμη συνάντηση και διαβεβαίωσε ότι θα ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες παρουσιάστηκαν το τελευταίο διάστημα και το ΙΕΚ Πολυγύρου θα λειτουργήσει και πάλι. «Ο Πολύγυρος, είναι η μόνη πρωτεύουσα νομού που δεν έχει ΙΕΚ. Το δικαιούται και θα το δούμε με την πρώτη ευκαιρία» κατέληξε.