Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

anebalomata

ΤΑ ΑΝΕΒΑΛΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΖΑΡΟΥ

Ο Σύλλογος Κρητών Χαλκιδικής «Ν.Καζαντζάκης» και το θεατρικό Εργαστήρι Ζαρού, Ηρακλείου Κρήτης, παρουσιαζουν τη θεατρική παράσταση-κωμωδία ΑΝΕΒΑΛΩΜΑΤΑ την Κυριακή 15/03/2015 και ώρα 9.00 στο Θέατρο Πολυγύρου

Γενική είσοδος 7 ευρώ. Για τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου είσοδος Δωρεάν.

TA ΑΝΕΒΑΛΩΜΑΤΑ
Κρητική ηθογραφική κωμωδία
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Κ. Νιωτάκης
Σκηνοθεσία: Μάνος Παπαδογιαννάκης
Σκηνικά: Θέμης Ζωγραφάκης
Σκηνογραφία: Βλαδίμηρος Σαρκήσωφ
Ήχος-φωτισμός: Μανώλης Σταματάκης
Επιλογή μουσικής: Κωστής Μανιουδάκης
Κουστούμια: Ομαδική εργασία

Παίζουν, με την σειρά που εμφανίζονται:
Ζαχάρης: Βαγγέλης Σταματάκης Χρήστου
Φραγκιός: Νίκος Τσικριτσάκης Δημητρίου
Μανούσος: Μάνος Παπαδογιαννάκης Μάρκου
Ρηνιώ: Ευα Αλεξάκη Δημητρίου
Μανιδοκωσταντής: Κωστής Μανιουδάκης Εμμ.
Λεμονονικόλας: Νίκος Λεμονάκης Αντωνίου
Μανώλης: Μιχάλης Λεμονομιχελάκης Αστρινού

Λίγα λόγια για το έργο …
«Τα ανεβαλώματα», δηλαδή οι ραδιουργίες, οι διαολιές, οι μπαγαποντιές, που λέμε, είναι μια ηθογραφική κωμωδία, γραμμένη στη Κρητική διάλεκτο, από τον Γιάννη Νιωτάκη, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, όπου κι αν παίχτηκε.
Αναφέρετε στην εποχή, που μετρούσαν οι λίρες και τα φετσόλαδα, για κάποιους και δύσκολα μπορούσε να αγαπήσει και να παντρευτεί ένας ντελικανής, μια ξενομπάτισα. Δύσκολο πράμα την εποχή εκεινά, που αναφέρεται η ιστορία μας, να παντρευτεί κιανείς από ερωντα και ακόμη πιο δύσκολο, χωρίς την συγκατάθεση του κυρού του. Οι δυό ντελικανήδες, τα καταφέρανε, οντέ έλειπαν για μια δουλειά στον Περαία, οι γονέοι τους. Σκοινιά να τσι δέσουνε όμως τσι γέρους, που μάθανε τα καθέκαστα και τα ξεγιβεντίσματα, με τον γιαγερμό τους. Δεν μπορούσαν να χωνέψουν πως οι κανακάρηδες τους, παντρευτήκανε χωρίς την συγκατάθεση και την ευχή τους, δυό ξενοχωριανές. Στο σπίτι, στο καφενείο, όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, δεν έχουν άλλο πράμα στο νου τους, παρά πως θα χαλάσουν τους γάμους των βλαστών τους. Οι δυό επιστάτες, επιστρατεύονται από τους ντελικανήδες, για να βοηθήσουν την κατάσταση και να σώσουν την αγάπη και τον έρωτα τους. Ειδικά ο ένας επιστάτης, σκαρφίζεται χίλιες δυό ραδιουργίες, για να τουμπάρει τους γέρους.
Θα τα καταφέρει άραγε; Θα παντρευτούν στο τέλος οι γιοί τους, τις καλές τους;

Η συνέχεια στη σκηνή….