Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

astzvgr

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Την εξασφάλιση από το ΥΠΕΣ 7.368.000 ευρώ για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, ανακοίνωσε με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook o Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, αναφέροντας τα ακόλουθα:

“Μετά την έγκριση του ποσού των 750.000 ευρώ, μέσα από τη χρηματοδοτική διαδικασία του ΕΣΠΑ, για τη πλήρη ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού σχολείου Ορμύλιας, που δημοπρατείται άμεσα, με χαρά ανακοινώνουμε τα εξής.

Αφού επικυροποιήσαμε τη μελέτη για την αντιπλημμυρική θωράκιση Ορμύλιας και Ψακουδίων – την οποία είχα ετοιμάσει από τότε που ήμουνα Νομάρχης- περιοχές που βρίσκονται στη ζώνη (κόκκινη) επικινδυνότητας πλημμυρικών φαινομένων, πετύχαμε την έγκριση του πόσου των 7.368.000 ευρώ με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, για την εκτέλεση συγκεκριμένων αντιπλημμυρικών έργων, τα όποια προβλέπεται να ελαχιστοποιήσουν το κίνδυνο για μελλοντικά πλημμυρικά φαινόμενα.
Ειδικότερα, θα κατασκευαστεί ολοκληρωμένο υπόγειο δίκτυο όμβριων υδάτων με πολλαπλούς υπόγειους αγωγούς, οι οποίοι θα καταλήγουν σε ανοικτό συνδετήριο αγωγό, στην εκτός σχεδίου περιοχή της Ορμύλιας, και θα παροχετεύεται το τελικό προϊόν στο Χαβρία. Με τον τρόπο αυτό θα αποσυμφορηθεί και η λειτουργία του βιολογικού σταθμού Ορμύλιας, αφού δε θα δέχεται πλέον όμβρια ύδατα και θα υπάρξει πλήρης διαχωρισμός όμβριων και λημμάτων.
Στη συνέχεια για τον οικισμό των Ψακουδίων, που διαχέεται από τρεις χείμαρρους, προβλέπεται η κατασκευή 2 κιβωτοειδών αγωγών κλειστού τύπου για τους 2 χείμαρρους και 1 αγωγό ανοικτού τύπου, οι οποίοι θα υποδέχονται τόσο τα υπόγεια όσο και τα επιφανειακά νερά στέλνοντάς τα στη θάλασσα.
Φορέας υλοποίησης του έργου θα είναι ο Δήμος Πολυγύρου σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Εκφράζω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη κ. Απ.Τζιτζικώστα που στήριξε όλο αυτό το εγχείρημα, ώστε να καταλήξει επιτυχώς, προς όφελος των τοπικών μας κοινωνιών. Στόχος μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας. Συνεχίζουμε…”