Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

anth koilada

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΣΑΛΟΝΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “ΑΝΘΕΜΟΥΣΙΑ ΚΟΙΛΑΔΑ”

Την Κυριακή 5 Ιουνίου ο Σύλλογος Συνιδιοκτητών του Α΄ Οικισμού Αγίας Αναστασίας διοργανώνει Υπαίθριο Σαλόνι Πολιτισμού «Ανθεμουσία Κοιλάδα» από τις 10:00 έως τις 22:00 στην Κεντρική Πλατεία του Οικισμού με καφέ και κεράσματα.
Με στόχο την χαρά της επικοινωνίας και σε συνδυασμό πάντοτε με την σφραγίδα του πολιτισμού, καταξιωμένοι ομιλητές, παιδαγωγοί, ιστορικοί, καλλιτέχνες, συγγραφείς, μουσικοί θα πρωταγωνιστήσουν σε μία σειρά δράσεων για παιδιά και μεγάλους. Την εκδήλωση πλαισιώνει μικρή αγορά λουλουδιών και παραδοσιακών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς και έκθεση εικαστικών έργων.
Το πρόγραμμα των δράσεων περιλαμβάνει:

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΠΡΩΪΝΗ ΖΩΝΗ
10:00 Έναρξη γιορτής
11:30 Αφήγηση του παραμυθιού “Ο Λαγός του Ό,τι νά ΄ναι” και εργαστήρι γλώσσας και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού για παιδιά 4-9 ετών από την μουσικό και συγγραφέα Νατάσσα Μάρε Μουμτζίδου.
12:00 Παιδικό εργαστήρι και μαγικές χειροτεχνίες με τις παιδαγωγούς Θεανώ Τσακλίδου και Ζωή Καλογιάννη.
12:30 Ομιλία της Φιλολόγου και ερευνήτριας Βασιλικής Φυτώκα με θέμα: “Ανθεμουσία Κοιλάδα. Ο τόπος μας από την αρχαιότητα έως σήμερα”.
12.30 Παρουσίαση αερομοντελισμού από τον Δημήτρη Ράμο και την Άννα Σφέτκου – δημιουργικές ιπτάμενες κατασκευές με τα παιδιά
13:00 Ανοιχτό “Καφέ Συζήτησης”. Συντονίζει η ειδική επιστήμονας σε θέματα πολυγλωσσίας και παιδαγωγικής Δρ. Αργυρώ Μουμτζίδου.
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ
18:30 Μία μαγική συνάντηση για μικρούς και μεγάλους με την εξέχουσα αφηγήτρια παραμυθιών Ροδάνθη Δημητρέση. Σας περιμένουμε και με τις δικές σας ιστορίες. Με την ευγενική συμμετοχή της Action Art.
20:00 “Τα χρόνια των Ηρώων” – Ομιλία πάνω στην νεότερη ιστορία και την λαογραφία της περιοχής με τον δάσκαλο / συγγραφέα – ερευνητή Χρήστο Φυλαχτό. Ανάγνωση αποσπασμάτων των βιβλίων του συγγραφέα από την Μαρία Αβέρη.
21:30 Χορωδία του Λαογραφικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλάτιστας «Η Γαλάτεια».
22:00 Ευχαριστήρια Προσφώνηση του Συλλόγου Συνιδιοκτητών του Α΄ Οικισμού Αγίας Αναστασίας.
Κλείσιμο της Γιορτής!