Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

Κινηματογραφική Λέσχη Δ. Πολυγύρου 2021-2022

Ξεκινούν, την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021, οι προβολές των ταινιών, στο πλαίσιο της Κινηματογραφικής Λέσχης Δ. Πολυγύρου 2021-2022. Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε τα εξής: “Αγαπητοί φίλοι, για πέμπτη χρονιά λειτουργούμε την Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Πολυγύρου, που από την πρώτη στιγμή κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού δημοτών αλλά και επισκεπτών από όμορους δήμους. Παρόλη την αναγκαστική διακοπή ενός θεσμού σε πλήρη εξέλιξη πέρυσι, ελπίζουμε και αυτή τη φορά να αγκαλιάσετε την προσπάθειά μας και να προσέλθετε στον ασφαλή χώρο του Δημοτικού Θεάτρου.

Οι 10 ταινίες που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια της κινηματογραφικής περιόδου 2021-2022 καλύπτουν μεγάλο φάσμα προτιμήσεων και είναι στην πλειοψηφία τους βραβευμένες ταινίες, που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Αξίζει να σημειώσουμε πως θα προβληθούν οι ταινίες «Ευτυχία» και «Ο άνθρωπος του Θεού», δύο από τις πιο πρόσφατες και ιδιαίτερα αξιόλογες Ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές, που αγαπήθηκαν από το σινεφίλ κοινό.
Οι προβολές είναι ανοιχτές, με ελεύθερη είσοδο, για όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει. Σε κάθε προβολή θα τηρούνται τα μέτρα που προβλέπονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Εύχομαι υγεία και καλή κινηματογραφική σεζόν”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Όλες οι προβολές θα γίνουν στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Ώρα έναρξης: 8.00 μ.μ.

eytyxiaΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΕΥΤΥΧΙΑ 118’ 2019 Κ12
Σκην.: ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΡΑΝΤΖΗΣ
Πρωτ.: ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ, ΚΑΤΙΑ ΓΚΟΥΛΙΩΝΗ, ΠΥΓΜΑΛΙΩΝ ΔΑΔΑΚΑΡΙΔΗΣ
Η ζωή της μεγάλης μας στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, δημιουργού των μεγαλύτερων επιτυχιών του Ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Μια συναρπαστική ζωή, από τα νεανικά της χρόνια στη Σμύρνη πριν την Μικρασιατική καταστροφή, μέχρι το τέλος στην Αθήνα. Μια ζωή γεμάτη συγκλονιστικά γεγονότα, μεγάλες επιτυχίες και καταξίωση, αλλά και αυτοκαταστροφικά πάθη.
Η μεγαλύτερη Ελληνική παραγωγή των τελευταίων χρόνων, που αγαπήθηκε από τον κόσμο κάνοντας ρεκόρ εισιτηρίων.

cienanosdeperdonΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΠΟΙΟΝ – CIEN ANOS DE PERDON 93’ 2016 Κ12
Σκην.: ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΑΛΠΑΡΣΟΡΟ
Πρωτ.: ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΝΤΕ ΛΑ ΣΕΡΝΑ, ΡΑΟΥΛ ΑΡΕΒΑΛΟ, ΧΟΣΕ ΚΟΡΟΝΑΔΟ
Ένα βροχερό πρωί έξι ένοπλοι άνδρες, μεταμφιεσμένοι, επιτίθενται σε μια τράπεζα στη Βαλένθια. Η αποστολή τους φαίνεται απλή, να αδειάσουν όσο περισσότερα χρηματοκιβώτια μπορούν και να το σκάσουν. Όταν όμως ο διευθυντής της τράπεζας αποκαλύψει ένα μυστικό κρυμμένο σε ένα από τα χρηματοκιβώτια, τα πράγματα θα γίνουν περίπλοκα και ανεξέλεγκτα.
Εντυπωσιακή και αγωνιώδης αστυνομική περιπέτεια από την Ισπανία, που άνοιξε το δρόμο για τις μεγάλες επιτυχίες στο είδος σε σινεμά και τηλεόραση από τη χώρα αυτή.

drukΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΣΠΡΟ ΠΑΤΟ – ANOTHER ROUND 117’ 2021 Κ15
Σκην.: ΤΟΜΑΣ ΒΙΝΤΕΡΜΠΕΡΓΚ
Πρωτ.: ΜΑΝΤΣ ΜΙΚΕΛΣΕΝ, TOMAΣ ΜΠΟ ΛΑΡΣΕΝ
Μια ομάδα καθηγητών δοκιμάζει μια νέα προσέγγιση στη ζωή και τη δουλειά: να πίνουν μια μικρή αλλά σταθερή ποσότητα αλκοόλ κατά τις εργάσιμες ώρες για να αποδείξουν ότι έτσι ανοίγει η σκέψη στον έξω κόσμο, κάνει τα προβλήματα να φαίνονται μικρότερα και αυξάνει την αποδοτικότητα στη δουλειά. Ένα πείραμα όμως, με απρόοπτες συνέπειες.
Η πιο πολυβραβευμένη Ευρωπαϊκή ταινία της χρονιάς, υποψήφια για δύο Oscar, μια ταινία ύμνος για τη ζωή, με την καταπληκτική ερμηνεία του Μαντς Μίκελσεν.

theheistofthecenturyΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ – THE HEIST OF THE CENTURY 114’ 2020 Κ12
Σκην.: ΑΡΙΕΛ ΒΙΝΟΓΚΡΑΝΤ
Πρωτ.: ΓΚΙΓΙΕΡΜΟ ΦΡΑΝΚΕΛΑ, ΝΤΙΕΓΚΟ ΠΕΡΕΤΙ, ΛΟΥΙΣ ΛΟΥΚΕ
Βασισμένη στην πραγματική ιστορία, που μέχρι και σήμερα θεωρείται η πιο γνωστή και έξυπνα σχεδιασμένη ληστεία τράπεζας στην Αργεντινή.
Μια απολαυστική ταινία που καθηλώνει όχι μόνο με το αστυνομικό της σασπένς, αλλά και με το άφθονο χιούμορ με το οποίο εξιστορούνται τα απίστευτα γεγονότα, που συνέβησαν πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και καιρό μετά την περιβόητη ληστεία.

bestyearsΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

ΟΤΑΝ ΑΝΘΙΖΕΙ Η ΝΙΟΤΗ – GLI ANNI PIU BELLI 129’ 2020 Κ12
Σκην.: ΓΚΑΜΠΡΙΕΛΕ ΜΟΥΚΙΝΟ
Πρωτ.: ΜΙΚΑΕΛΑ ΡΑΜΑΖΟΤΙ, ΠΙΕΡΦΡΑΝΤΣΕΣΚΟ ΦΑΒΙΝΟ, ΚΙΜ ΡΟΣΙ ΣΤΟΥΑΡΤ, ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΣΑΝΤΑΜΑΡΙΑ
Μια καταπληκτική Ιταλική κοινωνική ταινία που παρακολουθεί τη ζωή τεσσάρων παιδικών φίλων, τριών αγοριών και μιας κοπέλας, για περίοδο 40 χρόνων, από την νεανική τους ηλικία, μέχρι τα χρόνια της ωριμότητας.
Από τις ωραιότερες ταινίες των τελευταίων χρόνων, που θα κάνει πολύ κόσμο να ταυτιστεί με τους χαρακτήρες της, θα διασκεδάσει, θα συγκινήσει και θα ενθουσιάσει, όπως πέτυχε και στην πατρίδα της την Ιταλία, που γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

frantzΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

FRANTZ 119’ 2016 Κ12
Σκην.: ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΖΟΝ
Πρωτ.: ΠΙΕΡ ΝΙΝΕΪ, ΠΩΛΑ ΜΠΕΕΡ
Σε μια μικρή γερμανική πόλη μια νεαρή κοπέλα θρηνεί κάθε μέρα στον τάφο του αρραβωνιαστικού της Φραντς, στρατιώτη που σκοτώθηκε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια μέρα ένας γοητευτικός νεαρός Γάλλος αφήνει λουλούδια στον τάφο. Η παρουσία του, μετά την ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις, αλλά και πάθη.
Μια καταπληκτική και συγκινητική κοινωνική ταινία, ασπρόμαυρη με μερικές καταλυτικές έγχρωμες πινελιές, από το διάσημο Γάλλο σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν.

manofgodΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ – MAN OF GOD 109’ 2021 Κ
Σκην.: ΓΙΕΛΕΝΑ ΠΟΠΟΒΙΤΣ
Πρωτ.: ΑΡΗΣ ΣΕΡΒΕΤΑΛΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ ΠΟΠΟΦ, ΜΙΚΙ ΡΟΥΡΚ
Η πιο πολυσυζητημένη ταινία της φετινής χρονιάς, που γνώρισε τεράστια επιτυχία, η βιογραφική αυτή ταινία για τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου, από τα χρόνια του στην Αίγυπτο που ως νεαρός δημοφιλής κληρικός γνωρίζει την αγάπη του ποιμνίου του, αλλά και την εχθρότητα των άλλων κληρικών που τον ζηλεύουν, μέχρι και τις τελευταίες του στιγμές στην Αίγινα, στο μοναστήρι που μόνος του δημιούργησε.

knivesoutΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ – KNIVES OUT 130’ 2010 Κ12
Σκην.: ΡΑΪΑΝ ΤΖΟΝΣΟΝ
Πρωτ.: ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΡΕΓΚ, ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΠΛΑΜΕΡ, ΑΝΑ ΝΤΕ ΑΡΜΑΣ, ΚΡΙΣ ΕΒΑΝΣ, ΤΖΕΪΜΙ ΛΙ ΚΕΡΤΙΣ
Όταν ένας φημισμένος συγγραφέας βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του, ένας περίεργος αλλά ικανότατος ντετέκτιβ αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση. Οι συγγενείς και επίδοξοι κληρονόμοι είναι πολλοί και όλοι είναι ύποπτοι.
Απολαυστική ταινία αστυνομικού μυστηρίου, στα χνάρια των ιστοριών της Αγκάθα Κρίστι.

fatherΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ – THE FATHER 97’ 2021 Κ12
Σκην.: ΦΛΟΡΙΑΝ ΖΕΛΕΡ
Πρωτ.: ΑΝΤΟΝΙ ΧΟΠΚΙΝΣ, ΟΛΙΒΙΑ ΚΟΛΜΑΝ
Ο Άντονι είναι σχεδόν 80 χρονών και αρνείται να δεχθεί τις νοσοκόμες που του προσλαμβάνει η κόρη του να τον φροντίζουν. Η ίδια όμως θα μετακομίσει στο Παρίσι για να παντρευτεί. Τότε ποιος είναι αυτός που μπαινοβγαίνει στο σπίτι του Άντονι εδώ και 10 χρόνια λέγοντας πως είναι ο γαμπρός του; Μήπως πάνε να τον τρελάνουν ή είναι όλα στο γερασμένο άρρωστο μυαλό του;
Συγκλονιστική κοινωνική ταινία, υποψήφια για 6 Oscar, με τις καταπληκτικές ερμηνείες των Άντονι Χόπκινς και Ολίβια Κόλμαν.

tenetΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ

TΕΝΕΤ 150’ 2020 Κ15
Σκην.: ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ
Πρωτ.: ΤΖΟΝ ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΝΣΟΝ, ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΝΤΕΜΠΙΚΙ, ΚΕΝΕΘ ΜΠΡΑΝΑ, ΜΑΪΚΛ ΚΕΪΝ
Ο μεγάλος δημιουργός Κρίστοφερ Νόλαν στην τελευταία του ταινία, στο γνωστό του ύφος μυστηρίου που τον χαρακτηρίζει και τον έχει καταξιώσει, αξιοποιώντας όπως πάντα ένα εξαιρετικό καστ.
Μια ιστορία κατασκοπίας στην προσπάθεια αποφυγής ενός νέου παγκοσμίου πολέμου, με αλλεπάλληλες ανατροπές δύσκολες να ερμηνευτούν με την κοινή λογική.

covid free green

Για την είσοδο στο θέατρο απαιτείται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης παράλληλα με έγγραφα ταυτοπροσωπίας. Υποχρεωτική χρήση μάσκας καθόλη τη διάρκεια των προβολών. Σε περίπτωση τροποποίησης των μέτρων θα εφαρμόζονται τα μέτρα, που ισχύουν τη μέρα της προβολής.

Απαγορεύονται φαγητά και ποτά μέσα στην αίθουσα.

Για να γίνεις μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Πολυγύρου και να ενημερώνεσαι με sms για τις προβολές και άλλες σημαντικές δράσεις του Δήμου στείλε ονοματεπώνυμο και αριθμό κινητού τηλεφώνου στο info@polygyros.gr Πληροφορίες: 23713507

Κατέβασε εδώ το πρόγραμμα σε pdf

 

 progr 20121 2022 Page 2 progr 20121 22 Page 3 progr 20121 22 Page 4