Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

mnimeio makedonikou agona

Εορτασμός ημέρας μνήμης Μακεδονικού Αγώνα

Εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

1. Γενικός σημαιοστολισμός και φωταγώγηση σε όλα τα δημόσια, Δημοτικά κτίρια, τα Ν.Π.Δ.Δ. και Ι.Δ, καθώς και τα καταστήματα των Οργανισμών και Τραπεζών κατά την ημέρα του εορτασμού.

2. Επίσημη δοξολογία στους κατά τόπους Ιερούς Ναούς.

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023, με ευθύνη των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, να γίνουν ομιλίες σε μαθητές των σχολείων της Χαλκιδικής, σχετικές με τη σπουδαιότητα του Μακεδονικού Αγώνα, καθώς και την ιστορική σημασία του μαρτυρικού θανάτου του Παύλου Μελά.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, τον Πολύγυρο, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

1. Στις 10.00 θα τελεσθεί δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Αμέσως μετά θα εκφωνηθεί ομιλία την κα Χριστίνα Ζαγγίλα, εκπαιδευτικό, του Γυμνασίου Πολυγύρου.

2. Στις 10.30: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Μακεδονομάχων (Περίβολος Διοικητηρίου Π.Ε.Χ.)

Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Μαθητές των σχολείων της πόλης του Πολυγύρου θα συμμετέχουν στις παραπάνω εκδηλώσεις με ευθύνη των Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής.