Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

Επιχείρηση Replay

Ο Δήμος Πολυγύρου με κεντρικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της προστασίας του περιβάλλοντος συμμετείχε στη δράση «Επιχείρηση Replay», που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας.

Βασική ιδέα της δράσης ήταν η συλλογή, χρησιμοποιημένων αλλά σε καλή κατάσταση, παιχνιδιών και βιβλίων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου μας, τα οποία θα προσφερθούν τις επόμενες ημέρες σε άπορες οικογένειες με την υποστήριξη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πολυγύρου.

Με αυτή την προσπάθεια τα παιδιά επιδιώκεται να μυηθούν στην αλλαγή συμπεριφοράς «από τη θεωρία στην πράξη» και τον τρόπο με τον οποίο μέσα από τις καθημερινές μας δραστηριότητες μπορούμε να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος ακολουθώντας το τρίπτυχο Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση (Reduce, Reuse, Recycle).

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε: « Χαρίζοντας ένα βιβλίο ή ένα παιχνίδι κάνουμε μια πράξη αγάπης και φιλίας προς εκείνα τα παιδιά που το θέλουν αλλά δεν μπορούν να το αποκτήσουν. Αυτή είναι η κεντρική φιλοσοφία της δράσης συνδυάζοντας το περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό πρόσημο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά, τους δασκάλους και τους γονείς που συμμετείχαν στη δράση αυτή. Εύχομαι σε όλους ευτυχισμένο 2023!».