Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

taxiarxis arx

Γιορτάζει ο Ταξιάρχης

Την Κυριακή 6/11/2022 ξεκινούν οι εκδηλώσεις της Ιεράς Πανήγυρης Αγίων Αρχαγγέλων Ταξιάρχη (Χολομωντα )Χαλκιδικής σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
• Κυριακή 6 Νοεμβρίου στις 5.00′ μ.μ. το απόγευμα τέλεση του Ιερού Μυστηρίου του Ευχελαίου
• Δευτέρα στις 7 Νοεμβρίου στις 5.30′ μ.μ. το απόγευμα Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αρχαγγέλου Μιχαήλ, Πολιούχου και Προστάτη του χωριού και αμέσως μετά ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής.
• Μετά τον Μεγάλο Εσπερινό, στη Πλατεία του Ταξιάρχη φωταγώγηση του πρώτου Χριστουγεννιάτικου δένδρου στην Ελλάδα από το χωριό των κατ’ εξοχήν ελατοπαραγωγών των Χριστουγεννιάτικων δένδρων.
• Τρίτη 8 Νοεμβρίου 7.30′ π.μ. – 10.30′ π.μ. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου.
• Τρίτη απόγευμα στις 5.00′ μ.μ. τέλεση Ιεράς Παράκλησης προς τιμήν του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, του Μέγα Ταξιάρχη και πασών των Επουρανίων Θείων Αύλων Ασωμάτων Δυνάμεων.
• Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 7.30′ π.μ. – 10.00′ π.μ. Θεία Λειτουργία προς τιμήν των Αγίων κτιτόρων του Ιερού Ναού (Αγίων ΕΥΘΥΜΙΟΥ και ΝΕΟΦΥΤΟΥ των Αγιορειτών, κτιτόρων της Ι.Μονής Δοχειαρίου ) και του Νεοφανούς Αγίου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ Επισκόπου Πενταπόλεως, μαζί με τους μεθέορτους ύμνους της εορτής των Αρχαγγέλων.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θα τελεστεί Ιερό Μνημόσυνο των κτιτόρων ( Αρχιερέων, Ιερέων, Επιτρόπων, Ιεροψαλτών,Νεοκόρων, Δωρητών, Αφιερωτών,Συνδρομητών ) του Ιερού Ναού και μικρό κέρασμα προς τιμήν των Κτιτόρων.
• Κατά την διάρκεια των ημερών της Πανηγύρεως μας στην αίθουσα του Ι.Ναού, θα λειτουργεί Έκθεση Εργόχειρων, Εικόνων, Βιβλίων και Εκκλησιαστικών ειδών, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν προς ενίσχυση των έργων του Ιερού Ναού και του Φιλοπτώχου Ταμείου.