Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

skoyrletis-zografos

Ο ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Τα θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση και ειδικότερα τον Δήμο της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, με τον π. υπουργό Εσωτερικών και Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος βρίσκεται στη Χαλκιδική στο πλαίσιο της καμπάνιας του κόμματος για την πολιτική διεύρυνση και ανασυγκρότηση.
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου ευχαρίστησε τον κ. Σκουρλέτη για την επίσκεψή του στο Δημαρχείο τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο πρώην υπουργός ήταν ο εμπνευστής του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, μέσω του οποίου χρηματοδοτήθηκαν σημαντικά έργα για όλους τους Δήμους Της χώρας. Στο σημείο αυτό και επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο αναστολής του προγράμματος του ζήτησε και από τη θέση της αντιπολίτευσης να στηρίξει την προσπάθεια των αιρετών της Τ.Α. για τη συνέχισή του. «Εμείς επιμένουμε στον ΦΙΛΟΔΗΜΟ και ευχόμαστε με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης να υλοποιηθούν τα έργα που είχαν ενταχθεί προς όφελος των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου και συμπλήρωσε ότι μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί και στο Πρόγραμμα ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ, ώστε να υπάρξουν γρήγορες και μεγάλες χρηματοδοτήσεις και να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την αλλαγή του πεπαλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού των δήμων.
Από την πλευρά του ο κ. Σκουρλέτης τόνισε στο Δημοτικό ραδιόφωνο Πολυγύρου: «Ο Δήμος Πολυγύρου από την προηγούμενη κυβέρνηση, από το Υπουργείο Εσωτερικών μόνο, πήρε περί τα 13 εκατομμύρια ευρώ είτε μέσω του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ είτε μέσα από τα προγράμματα ληξιπρόθεσμων οφειλών, το πρόγραμμα ΑΞΙΑ κα. Και όλα έγιναν με τρόπο αντικειμενικό κοιτώντας τις ανάγκες των πολιτών και χωρίς να βάζουμε άλλου είδους πολιτικά κριτήρια ανάμεσά μας. Αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί ανεξαρτήτως κυβερνήσεως. Βεβαίως πρέπει να δούμε τα επόμενα βήματα, την αξιοποίηση των πόρων του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ αλλά και την ενίσχυση των δήμων σε έμψυχο επιστημονικό δυναμικό μόνιμου χαρακτήρα, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ρόλο της».
Ως αναμνηστικό της επίσκεψης του στον Δήμο Πολυγύρου ο Δήμαρχος Πολυγύρου του χάρισε το φωτογραφικό λεύκωμα «Πολύγυρος…».