Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

zogr-tzitzi

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Κ. Μ.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου κυριάρχησε στη συνάντηση του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέρειου Ζωγράφου, με τον Περιφερειάρχη Kεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα την Παρασκευή 27/02/2020. Σε σχετική του ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook ο κ. Ζωγράφος τονίζει:

«Μέτα τη συνάντησή μας με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε και η συνάντησή μας με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Τη συζήτηση μονοπώλησε το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου. Συμφωνήσαμε, ότι για να αποκτήσει πλήρη λειτουργικότητα πρέπει να χρηματοδοτηθεί άμεσα και η δεύτερη φάση για την όποια, συμφώνα με την εγγραφή απάντηση της εφορίας αρχαιοτήτων προς το Δήμο μας, υπάρχουν έτοιμες οι σχετικές μελέτες. Ο Περιφερειάρχης ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και τόνισε, ότι θα αναζητηθούν άμεσα οι αναγκαίοι χρηματοδοτικοί πόροι για την ένταξη και δημοπράτηση του όλου έργου, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος του ΕΣΠΑ 2014-2020. Εν συνεχεία τέθηκε το θέμα χρηματοδότησης – επικαιροποίησης της ολοκληρωμένης μελέτης για τη νότια παράκαμψη του Πολυγύρου με το ποσό των 350.000 ευρώ, ως προέκτασης του δρόμου Θέρμης- Γαλάτιστας και παράλληλα η χρηματοδότηση κατασκευής του όλου έργου με το ποσό των 15.000.000 ευρώ.
Συμφωνήθηκε να υπάρξει σχετική πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών , ως αρμόδιου φορέα, για την χρηματοδότηση όλων των παραπάνω δεδομένου ότι το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης- Γαλάτιστας- Πολυγύρου έχει χαρακτηριστεί ως οδικός άξονας εθνικής σημασίας. Τέλος ζητήθηκε η σύνδεση με την Εγνατία οδό στο ύψος του Αγίου Προδρόμου , η χρηματοδότηση του έργου Πολυγύρου- Ιερισσού, η λύση του προβλήματος εισόδου και εξόδου της Αρναίας (υπάρχουν ολοκληρωμένες μελέτες), στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ και επιτέλους η ολοκλήρωση του οδικού δικτύου Ριζών- Πλατανοχωρίου , που χρηματοδοτείται από το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης».