Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

petsas

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Η ανάδειξη και ενίσχυση του αναπτυξιακού και κοινωνικού ρόλου της Αυτοδιοίκησης, μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών, βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, κατά την επίσκεψή του στη Χαλκιδικ την Πέμπτη 13/01/2022.
Στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο κ. Πέτσας συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Δήμαρχο, Αστέριο Ζωγράφο και ενημερώθηκε για το έργο «Αστική Αναζωογόνηση» –ύψους 2,5 εκατ. ευρώ– για τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και την ανάπλαση οικιστικών ενοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πολυγύρου, που εντάχθηκε πρόσφατα στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (ΑΤ06). Πρόκειται για ένα έργο που αλλάζει ριζικά την όψη της περιοχής και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων, το οποίο έρχεται να προστεθεί στις προτάσεις του Δήμου: α) αγροτικής οδοποιίας, ύψους 6 εκατ. ευρώ και β) προσεισμικού ελέγχου, ύψους 70.000 ευρώ, που έχουν επίσης ενταχθεί στο πρόγραμμα.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν και οι επόμενες αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου Πολυγύρου, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών να ανακοινώνει δύο νέες έκτακτες χρηματοδοτήσεις, συνολικού ύψους 980.000 ευρώ: α) 547.000 ευρώ, για την προμήθεια ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προκειμένου να καταστεί λειτουργική η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων της περιοχής και β) 433.000 ευρώ, για την αποκατάσταση του βιολογικού στην Ορμύλια.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε, τέλος, στο έργο υψηλής προτεραιότητας για τον Δήμο Πολυγύρου που αφορά στη βελτίωση των υποδομών αποχέτευσης στην παραλιακή ζώνη. Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 17,3 εκατ. ευρώ, για το οποίο ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε ότι θα δρομολογηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να επιλυθεί οριστικά ένα χρόνιο πρόβλημα για την περιοχή. «Θα βρούμε την κατάλληλη λύση, έτσι ώστε αυτό το μεγάλο έργο να βρει χρηματοδότηση μέσα από συνέργειες με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών δήλωσε: «Έχουμε μία πολύ καλή συνεργασία που αποδίδει καρπούς. Και ποιοι είναι αυτοί καρποί; Εντάξεις πολύ σημαντικών αναπτυξιακών έργων στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” –είχαμε εντάξει, ήδη, τον προσεισμικό έλεγχο των κτιρίων και το έργο αγροτικής οδοποιίας ύψους 6 εκατ. ευρώ, εντάξαμε προχθές το έργο Αστικής Ανάπλασης ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, με παρεμβάσεις, όχι μόνο αισθητικού, αλλά πρωτίστως λειτουργικού χαρακτήρα– και ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε και έκτακτες ανάγκες. Η πρώτη αφορά στην αποκατάσταση του βιολογικού Ορμύλιας, με το ποσό των 433.000 ευρώ. Και η δεύτερη στη χρηματοδότηση του Γηροκομείου της περιοχής, με το ποσό των 547.000 ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να καταστεί λειτουργικό –με τον απαραίτητο εξοπλισμό– έτσι ώστε να είναι σε θέση να υποδεχθεί τους ενοίκους τους. Η συνεργασία μας είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί. Η Χαλκιδική και ο Μητροπολιτικός Δήμος υποδέχεται, κάθε χρόνο, πολύ μεγάλο όγκο επισκεπτών. Και ως εκ τούτου, χρειάζονται παρεμβάσεις τόσο σε επίπεδο υποδομών, υδροδότησης και διαχείρισης λυμάτων, όσο και σε επίπεδο βελτίωσης της προσβασιμότητας του οδικού δικτύου. Δεσμεύομαι, προσωπικά, ότι σε όλα αυτά τα θέματα, κ. Δήμαρχε, θα έχετε την αμέριστη στήριξη του Υπουργείου Εσωτερικών –για τη συνεργασία που απαιτείται με όλους τους συναρμόδιους φορείς– προκειμένου να βρούμε, όλοι μαζί, τις κατάλληλες λύσεις. Θα είμαστε πάντα, εδώ, κρίκοι στην ίδια αλυσίδα –όπως συνηθίζω να λέω– για να βελτιώνουμε με πράξεις την καθημερινότητα των πολιτών».