Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΟΥΣΑ

Σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκεται σε ένα χρόνο το εργοστάσιο επεξεργασίας και μεταποίησης φαρμακευτικής κάνναβης, που δημιουργείται στην περιοχή «Ξηροκάμπι» της Μαραθούσας του Δήμου Πολυγύρου «ανοίγοντας» εκατοντάδες θέσεις εργασίας.
Τους Ουκρανούς εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος υποδέχτηκε σήμερα στο Δημαρχείο Πολυγύρου ο Δήμαρχος, Αστέριος Ζωγράφος, σε μια συνάντηση ενημέρωσης για την πορεία των διαδικασιών αδειοδότησης της συγκεκριμένης μονάδας.
Τα πρώτα βήματα υλοποίησης της επένδυσης έγιναν με την συνεργασία και την υποστήριξη του Δήμου Πολυγύρου πριν από ενάμιση χρόνο και σήμερα αναμένονται οι τελικές άδειες από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου το φιλόδοξο αυτό σχέδιο να πάρει σάρκα και οστά δίνοντας οικονομική ανάσα σε μια από τις φτωχότερες σε εισόδημα περιοχές της Χαλκιδικής.
Το ύψος της επένδυσης είναι 52 εκατομμύρια ευρώ. Θα δημιουργηθούν θερμοκήπια 50 στεμμάτων ενώ οι συνολικοί χώροι εγκατάστασης και μεταποίησης ξεπερνούν τα 3.000 τ.μ. σε μια περιφραγμένη έκταση 86 στρεμμάτων. Από την κατασκευή και λειτουργία της μονάδας, η οποία θα είναι φιλική προς το περιβάλλον, θα δημιουργηθούν 280 θέσεις εργασίας (250 αφορούν εργάτες και 30 διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό).
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, καλωσορίζοντας τους εκπροσώπους του επενδυτικού σχήματος τόνισε ότι ο Δήμος Πολυγύρου στηρίζει τις επενδύσεις με όλες του τις δυνάμεις και θα σταθεί αρωγός σε κάθε επίπεδο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το project το συντομότερο δυνατόν, δίνοντας μεγάλη οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή των Ζερβοχωριών. Παράλληλα ζήτησε από του εκπροσώπους των επενδυτών να του κάνουν γνωστές τις λεπτομέρειες του επενδυτικού τους πλάνου, μόλις συσταθεί η Ελληνική του εταιρεία, προκειμένου ο ίδιος να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο και την τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά τους οι επενδυτές τον ευχαρίστησαν για την αμέριστη στήριξη, προκειμένου να ξεπεραστούν δυσκολίες και γραφειοκρατικά εμπόδια, δεσμεύτηκαν ότι η επένδυση θα έχει ωφέλιμο χαρακτήρα για την τοπική κοινωνία και ανταποδοτικά οφέλη ενώ οι προσλήψεις του προσωπικού θα γίνουν από την περιοχή των Ζερβοχωρίων. Μάλιστα έκαναν γνωστό ότι επιθυμούν να αναπτύξουν και άλλες επενδύσεις στην περιοχή (πράσινη ενέργεια και εργοστάσιο επεξεργασίας σόγιας), στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ζερβοχωρίων.

Στο τέλος της συνάντησης αντάλλαξαν δώρα. Ο Δήμαρχος Πολυγύρου τους έδωσε την αγγλική έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος του Δήμου Πολυγύρου, για να γνωρίσουν τον τόπο, και το επενδυτικό σχήμα του πρόσφερε μια εικόνα τονίζοντας ότι ο χριστιανισμός και η ορθοδοξία είναι αυτό που κατά κύριο λόγο ενώνει τους δύο λαούς.