Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

anama taxiarxis

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Το πρώτο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της Ελλάδας «άναψε» την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, παραμονή της γιορτής των Αρχαγγέλων, στον Ταξιάρχη, «το χωριό των ελάτων».
«Φορώντας τα καλά του, το χωριό υποδέχτηκε τους επισκέπτες και σε μια όμορφη ατμόσφαιρα και ανάψαμε το δέντρο, σηματοδοτώντας την περίοδο των Χριστουγέννων.
Εύχομαι τα 50.000 λαμπιόνια που φώτισαν το δέντρο, να φωτίζουν τις ψυχές, τις καρδιές και τις ζωές μας. Χρόνια Πολλά σε όλους με Υγεία και Δύναμη» δήλωσε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με σκοπό την προβολή του βασικού τοπικού προϊόντος της περιοχής, το οποίο στηρίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία του χωριού και έχει συμβάλει καθοριστικά στην παραμονή των νέων ανθρώπων στον ορεινό αυτό τόπο.
Τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα είναι καλλιεργημένα σε ιδιόκτητες εκτάσεις του Χολομώντα με αποκλειστικό σκοπό να διατεθούν για χριστουγεννιάτικους στολισμούς και σε καμιά περίπτωση δεν είναι κομμένα από φυσικά δάση.
Η εκδήλωση εντάχθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου Πολυγύρου για την προβολή και ανάδειξη του Ταξιάρχη και του τοπικού του προϊόντος του με κεντρικό σύνθημα “Στον Ταξιάρχη … ξέρουμε τι θέλουν τα Χριστούγεννα».