Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

Η αφίσα της παράστασης

“ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ” στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου

Η Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου «Απάμεια» παρουσιάζει τη φιλοσοφική κωμωδία «ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ» του Τίμου Μωραϊτίνη σε σκηνοθεσία Ορέστη Τεάζη, το Σάββατο 5 Αυγούστου 2023 στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Πολυγύρου. Ώρα έναρξης: 21:15, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου

Συντελεστές

Σχεδιασμός σκηνικών: Ορέστης Τεάζης

Κατασκευή σκηνικών: Στέφανος Δεκάκης, Λευτέρης Κοκοβίνος

Σχεδιασμός & κατασκευή καπέλων: Καρίνα Λιάκου

Ενδυματολογική επιμέλεια: Θεατρική ομάδα «ΑΠΑΜΕΙΑ»

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση & επιμέλεια: Ζιζή Νασκιντασβίλι

Τεχνική κάλυψη Φώτα / Ήχος: Αφοί Τσικούρη

Σχεδιασμός αφίσας: Blank Pixel

Τίμος Μωραϊτίνης (1876-1952)

“Ο γίγαντας των ελληνικών γραμμάτων“ όπως τον αποκαλούν, γεννήθηκε στην Αθήνα όπου επί 60 χρόνια υπήρξε ένας πολυγραφότατος δημοσιογράφος, χρονικογράφος, λογοτέχνης, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας, ρεπόρτερ, πολιτικός, αρθρογράφος, αρχισυντάκτης και διευθυντής στις κυριότερες αθηναϊκές εφημερίδες. Επίσης, ήταν συνιδρυτής και πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Το 1947 τιμήθηκε με το Αριστείο Γραμμάτων και Τεχνών από την Ακαδημία Αθηνών.

Σημείωμα  σκηνοθέτη

Ο γιατρός Φίλιππος Ναράς ανακαλύπτει ένα φάρμακο που κάνει τον άνθρωπο αθάνατο και παρατείνει τη νεότητα για χιλιάδες χρόνια. Αυτή όμως η παράταση ζωής και της νεότητας δημιουργεί απρόβλεπτες κωμικοτραγικές καταστάσεις…

Μέσα από αυτή την ηθογραφική κωμωδία, με θέμα το ελιξίριο της αιώνιας νεότητας, ο συγγραφέας καυτηριάζει, την ματαιοδοξία του ανθρώπου να υπερνικήσει τον χρόνο, τον θάνατο, την ίδια τη ζωή. Ο αυτάρεσκος ναρκισσισμός και η υπερβολική εκτίμηση των ικανοτήτων του, τον οδηγούν σε μονοπάτια απληστίας εθελοτυφλώντας για τις επικείμενες συνέπειες.

Το 1929 ο Τίμος Μωραϊτίνης, προσθέτει στο είδος της φιλοσοφικής κωμωδίας την αριστουργηματική «Αιωνία Ζωή» όπου από το 1930 περιλήφθηκε στο δραματολόγιο του Εθνικού Θεάτρου και ανέβηκε το 1970.

Βιογραφικό σκηνοθέτη

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1976. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Southampton Solent University  και στο University for the Creative Arts της Βρετανίας, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2002. Έχει εργαστεί ως κινηματογραφιστής, διευθυντής φωτογραφίας, μοντέρ, οργάνωση παραγωγής, σεναριογράφος, βοηθός σκηνοθέτη και σκηνοθέτης, σε μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και ντοκιμαντέρ γνωστών σκηνοθετών, καθώς επίσης στην τηλεόραση και το θέατρο (ΚΘΒΕ). Το 2014, γύρισε το video dance ντοκιμαντέρ μικρού μήκους με τίτλο «SkOurieS» του οποίου υπογράφει την σκηνοθεσία. Το 2015, ξεκίνησε τα γυρίσματα (σε Ελλάδα και Αμερική) μιας έρευνας για το πρόβλημα του υποσιτισμού και τις παιδικής παχυσαρκίας στα Ελληνικά σχολεία (ένα ντοκιμαντέρ σε εξέλιξη). Στο θέατρο έχει ανεβάσει συνολικά 15 παραστάσεις (2013 – 2023), ενώ το 2019 με το έργο “Τα εργαζόμενα κορίτσια” του Φράνκ Μακ Γκίνες, απέσπασε 5 βραβεία στο 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ιεράπετρας, δύο εξ αυτών το βραβείο σκηνοθεσίας και φωτισμού.