Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

plathontas

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά» του συγγραφέα και ψυχιάτρου, Ιάκωβου Μαρτίδη, οργανώνουν την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2017, στις 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων του Πολυγύρου και το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο δρ. Γεώργιος Μπότσας, Σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. Χαλκιδικής και η Ραχήλ Μαρτίδου, Σχολική Σύμβουλος 37ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.A. Χαλκιδικής. Θα ακολουθήσει συζήτηση και ο ίδιος ο συγγραφέας θα απατήσει στα ερωτήματα του κοινού. Συντονίζει ο Νίκος Ζέλλιος.
Την εκδήλωση πλαισιώνει η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Το βιβλίο πραγματεύεται και αναλύει με έναν απλό και κατανοητό τρόπο εικοσιτέσσερα σημαντικά θέματα που αφορούν τις σχέσεις γονιών-παιδιών βασιζόμενο στην ελληνική πραγματικότητα. Ενθαρρύνει τους γονείς να δουλέψουν για τη δημιουργία σχέσεων που θα βασίζονται στην αγάπη, την αλληλοκατανόηση και τον αλληλοσεβασμό. Συμβάλλει να διαχειρίζονται ποιοτικότερα και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα που προκύπτουν.
Είναι μοναδικό και πρωτότυπο στο είδος του. Βοηθάει γονείς, παιδαγωγούς και εκπαιδευτικούς να δώσουν απαντήσεις ζωής σε πράγματα που τους απασχολούν και τους προβληματίζουν. Συνδυάζει την τεκμηριωμένη παιδαγωγική άποψη, την επιστημονική γνώση με την πρακτική της εφαρμογή με παραδείγματα, χωρίς θεωρητική ορολογία. Ένας πρακτικός “οδηγός” για το πως κτίζεις μια υγιή σχέση με τα παιδιά σου και -γιατί όχι;- πως μπορείς να πλάσεις ευτυχισμένα παιδιά!
Περιεχόμενα:
ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ
Αγκαλιά
Βρισιές-Βωμολοχίες
Γονείς
Δραματοποίηση
Εφηβεία
Ζήλια
Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαδίκτυο
Θάνατος ενός γονιού
Ιδιωτικότητα
Κατανόηση
Λάθη καθημερινά
Μονογονεϊκές οικογένειες
Νευρικό-ευερέθιστο παιδί
Ξύλο
Όρια
Προετοιμασία για το μωρό που έρχεται
Ρόλος
Συναισθηματικοί εκβιασμοί
Τιμωρία
Υπερπροστασία και επιπτώσεις στο παιδί
Φόβοι και φοβίες
Χωρισμός, διαζύγιο και παιδί
Ψέματα
Ωραίο
ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΤΕΥΟΔΙΟ