Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

afisa nip

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ 1ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ -ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2030

nip1 001

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΔΡΑΣΗΣ -ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2030, που υλοποιείται το μήνα Μάρτιο σε συνεργασία με την Action Aid, το 1ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου, με τις νηπιαγωγούς, Θεανώ Βασιλειάδου και Μαρία Παρδάλη, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Πολυγύρου. Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί με στόχο τη διάχυση του προγράμματος στην τοπική κοινωνία συνομίλησαν με τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Βορδό, τον ενημέρωσαν για τους στόχους του προγράμματος και τη συμμετοχή του σχολείου τους σε αυτό.

Όπως εξήγησαν, το 2015 εκατόν ενενήντα τρία (193) κράτη – μέλη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κατέληξαν σε μία ιστορική συμφωνία για την υλοποίηση έως το 2030 δεκαεπτά (17) παγκόσμιων στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Την ανάπτυξη δηλαδή που δεν θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξη των φυσικών μας πόρων, προκειμένου αυτοί να είναι διαθέσιμοι και στις επόμενες γενιές.
Το 1ο Νηπιαγωγείο Πολυγύρου μέσα από την ευαισθητοποίηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών ασχολήθηκε με τον στόχο 14: Υποθαλάσσια ζωή και δημιούργησε το δικό του fanzin (αυτοσχέδιο περιοδικό). Το περιοδικό αυτό τα παιδιά έδωσαν στον κ. Βορδό, ο οποίας συνεχάρη τους μικρούς μαθητές και τις νηπιαγωγούς για την πρωτοβουλία.
Το περιοδικό του 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου θα εκτεθεί στην Αθήνα σε μία πανελλήνια έκθεση (με τη συμμετοχή σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), με τίτλο ΠΛΑΝΗΤΗΣ 2030, τον προσεχή Απρίλιο.