Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

bvypd

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΜΕ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 2.5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ.

Υπογράφηκε το μεσημέρι στο Γραφείο του Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Πολυγύρου, Μαρίας Σαράντη και των αντιδημάρχων, Δημήτριου Ζαγγίλα, Γεώργιου Ματέα, Αλέξανδρου Λακρού και Δημήτριου Κοντογιώργη η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων – Αναβάθμιση αστικού οδικού δικτύου και περιβάλλοντος – Σήμανση για την οδική ασφάλεια και συναφείς παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν – Βελτίωση βασικών υποδομών στο Δήμο Πολυγύρου (Βελτίωση βασικών υποδομών στο Δήμο Πολυγύρου)» με προϋπολογισμό 2.563.951,42 ευρώ.
Το έργο, που χρηματοδοτείται από Πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θα πρέπει να παραδοθεί προς χρήση έως τις 08-11-2017.
Η παρέμβαση αφορά τη βελτίωση υφιστάμενης οδού προς το παραλιακό μέτωπο Καλυβών, βελτιώσεις οδοστρωμάτων στον οικισμό Μηκύβερνα και ασφαλτόστρωση τμήματος Δημοτικής οδού εντός του νέου ρυμοτομικού σχεδίου Καλυβών.
Παράλληλα προβλέπεται η βελτίωση και ασφαλτόστρωση της Τοπικής Οδού Γαλάτιστας – Λιβάδι και η ασφαλτόστρωση υφιστάμενου δρόμου στην Τ.Κ. Παλαιόχωρας.

Αναλυτικότερα:
Αντικείμενο της παρέμβασης στην περιοχή των Καλυβών είναι:
Α) η βελτίωση υφιστάμενου ασφαλτόδρομου, ο οποίος συνδέει τον οικισμό Καλύβες Πολυγύρου με το παραλιακό μέτωπο. Το μήκος του ασφαλτόδρομου είναι περίπου 1470 μέτρα. Στη μελέτη συμπεριλαμβάνεται κατασκευή πεζοδρομίων, πλευρικού ποδηλατόδρομου, τάφρων αποστράγγισης και αγωγών ομβρίων.
Β) ασφαλτικές εργασίες εντός του οικισμού Μηκύβερνα των Καλυβών για την αποκατάσταση φθαρμένων τελικών στρώσεων οδοστρωμάτων (υφιστάμενοι δρόμοι του οικισμού στην περιοχή της εισόδου, υφιστάμενη οδός και χώρου στάθμευσης έναντι της εκκλησίας του οικισμού, καθώς και επανασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου προς την παραλία σε μήκος 160μ. περίπου και πλάτους 4,50 μ.).
Γ) εργασίες με στόχο την ασφαλτόστρωση διανοιγμένων οδών εντός του νέου ρυμοτομικού σχεδίου Καλυβών, σύμφωνα με την εγκεκριμένη πράξη εφαρμογής, έναντι των οικοδομικών τετραγώνων Γ193 και Γ196 και ηλεκτροφωτισμός του δρόμου με 120 φωτιστικά σώματα LED επί ιστού ύψους 4 μ., τοποθετημένα στη μια πλευρά του δρόμου.
Σε σχέση με τη βελτίωση της Τοπικής Οδού Δ.Κ. ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ – ΛΙΒΑΔΙ (Όρια Δήμου Πολυγύρου) η Τεχνική Έκθεση συνοδεύει την οριστική μελέτη: «Μελέτη οδοποιίας του έργου: “Βελτίωση – αναβάθμιση τοπικής οδού Γαλάτιστας – Λιβάδι (Όρια νομού Χαλκιδικής) Δήμου Πολυγύρου».
Κύριος σκοπός του έργου οδοποιίας είναι η βελτίωση – αναβάθμιση και ασφαλτόστρωση του τμήματος της τοπικής οδού με το χωμάτινο οδόστρωμα, όπου απουσιάζουν τεχνικά έργα απορροής των όμβριων υδάτων και έργα σήμανσης και ασφάλειας. Η οδός αποτελεί κοινοτική οδό και συνδέει τον οικισμό της Δ.Κ. Γαλάτιστας, με τους οικισμούς των τοπικών κοινοτήτων Λιβάδι και Πετροκέρασα του Δήμου Θέρμης και χρησιμοποιείται κατά κόρον τόσο από τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας όσο και από τουριστικούς επισκέπτες του ορεινού όγκου «Ομβριανού».
Σήμερα λόγω της κακής κατάστασης του υφιστάμενου οδοστρώματος, τα οχήματα διέρχονται κυρίως δια μέσω της επαρχιακής οδού Γαλάτιστας – Βασιλικά και εν συνεχεία των κοινοτικών οδών Βασιλικά – Περιστεράς και Περιστερά – Λιβάδι συνολικού μήκους 35χλμ. Η βελτίωση της τοπικής οδού θα συμβάλει στη μείωση του χρόνου και της απόστασης που χρειάζεται να καλύψει ένα όχημα για να μεταβεί από τον οικισμό της Γαλάτιστας στον οικισμό του Λιβαδίου συνολικού μήκος 12,5χλμ. Επίσης κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν αρκετές κτηνοτροφικές μονάδες αιγοπροβάτων και αγροκτήματα που εργάζονται καθημερινά κάτοικοι της Γαλάτιστας.
Τέλος στην Τ.Κ. Παλαιόχωρας θα γίνει ασφαλτόστρωση υφιστάμενης οδού (ανατολικά του οικισμού Παλαιόχωρας, από την περιοχή του γηπέδου έως την Ε.Ο 16 Θεσσαλονίκη – Αγίου Όρους).
Ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, τόνισε: «Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας και τον προγραμματισμό μας ξεκινάμε άλλο ένα μεγάλο έργο για το Δήμο μας. Οι παρεμβάσεις αυτές αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου σχεδιασμού που έχουμε κάνει. Ξεκινήσαμε δυναμικά το 2011 και συνεχίζουμε και το 2017 για να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές για τους δημότες μας αλλά και τους επισκέπτες μας οδικό δίκτυο και περιβάλλον. Με τα έργα αυτά ολόκληρες περιοχές του Δήμου μας αλλάζουν όψη και αναβαθμίζονται λειτουργικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά».