Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

apok1

ΑΠΟΚΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ 2016

Έντονα χρώματα, ρυθμός, μουσική, μεταμφιέσεις, χαμόγελα, ζωντάνια, αυθορμητισμός στο Καρναβάλι του Δήμου Πολυγύρου… Από την Τσικνοπέμπτη 3 έως την Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016 φορείς, σύλλογοι, σχολεία, εθελοντές κάθε ηλικίας, γιορτάζουν και μας καλούν όλους να διασκεδάσουμε μαζί τους… με χορευτικές και μουσικές παραστάσεις, με συναυλίες, θέατρο, τσίρκο, παιχνίδια, παραμύθια, εκθέσεις, εικαστικά, τοπικές γεύσεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

17.30 Οι Σύλλογοι Γονέων του 1ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης γιορτάζουν την αποκριά στον πεζόδρομο.

Παράλληλα, οι Dromocosmicas παρουσιάζουν τη Muamba: Μία διαδραστική παράσταση με στοιχεία κλόουν, μιμικής, θεάτρου δρόμου, σωματικού θεάτρου, ακροβατικών, μουσικής, μαγικών και χορού.

Η παράσταση αποτελεί ευγενική προσφορά του Συλλόγου Τριτέκνων Πολυγύρου. (Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο).

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

20.00 Θεατρική παράσταση «Δον Καμίλο» από την Ομάδα Δικηγόρων Θεσσαλονίκης στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Συνδιοργάνωση: Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκιδικής. Είσοδος ελεύθερη ή προαιρετικά ένα λογοτεχνικό βιβλίο για τον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών του δήμου μας.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

20.00 Χορευτική παράσταση του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η κωμωδία για κλάματα «Ζητείται… γαμπρός».

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

17.30 «Παραμύθίά». Δράση, αφήγηση, μυστήριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου για μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Παρουσίαση: Μιλτιάδης Π. Μαρέτας – Ραψωδός.

20.30 Πάνω από 30 μουσικοί συμμετέχουν στην αγαπημένη εκδήλωση «Οι μουσικοί της πόλης», στο κέντρο «Έξι Βρύσες» με την ευγενική χορηγία των Αφων Μανασσή.

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

17.30 Συμβολική εκδήλωση στην οικία Καραγκάνη – Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου, από τον Εθελοντικό Όμιλο Κοινοτικής Ανάπτυξης Γυναικών Πολυγύρου. Ζουρνάδες, παραδοσιακά κεράσματα, λουκάνικο και κρασί για όλους τους επισκέπτες.

21.00 Ο καθιερωμένος «Χορός των Γυναικών» στο κέντρο «Έξι Βρύσες», από τον Σύλλογο Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

17.30 «Τλυγάδιασμα» (το δικό μας κυνήγι θησαυρού) στους δρόμους και τα μαγαζιά της πόλης. Οργάνωση: Σύλλογος Νεολαίας Πολυγύρου.

20.00 Εμφάνιση νεανικών μουσικών συγκροτημάτων με την ευγενική χορηγία των καταστημάτων «Stadium», «Stoa», «Play 69», «Μικρό Καφέ» και χορευτικές επιδείξεις από το γυμναστήριο Ευ Ζην στο προαύλιο του Δημαρχείου, με τη Νίκη Πολυγύρου στην προφταστήρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

20.00 Νυχτερινή παρέλαση από το Ηρώο έως το Δημαρχείο.

All Star Dj Πάρτι Συλλόγου Νεολαίας Πολυγύρου στο «Πλατάνι του Κουρού».

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

– Από τις 11.00 το πρωί η «Κατσ΄αμάκα» σερβίρει στους επισκέπτες δωρεάν λουκάνικο, ελιές και κρασί στο πάρκο των Έξι Βρύσεων.

– Εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων Πολιτιστικού Συλλόγου και Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου στην πλατεία Παραλή.

– Ο Σύλλογος Ψυχαγωγίας Εκδηλώσεων και Συσπείρωσης Γυναικών Πολυγύρου παρουσιάζει έκθεση φωτογραφικού υλικού και αποκριάτικων στολών παλαιότερων ετών και προσφέρει δωρεάν σε όλο τον κόσμο χειροποίητο παραδοσιακό χαλβά στον Πεζόδρομο Πολυγύρου από τις 10.00 π.μ.

14.00 Παρέλαση καρναβαλιστών επί της οδού Πολυτεχνείου (Ηρώο, δημαρχείο, πεζόδρομος, Έξι Βρύσες).

15.00 Γλέντι με το μουσικό σχήμα «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» στην πλατεία Παραλή.

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

Γλέντι, πέταγμα χαρταετού, λαγάνα, νηστίσιμοι μεζέδες και κρασί στην παραλία Καλυβών. Οργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών. (Η εκδήλωση ματαιώνεται).

Στην πλατεία των Ριζών, ετοιμάζονται και προσφέρονται δωρεάν, από το Σύλλογο Γυναικών τον Πολιτιστικό Σύλλογο και την Τοπική Κοινότητα Ριζών, φασολάδα και νηστίσιμα εδέσματα.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου θα λειτουργεί 10-12 Μαρτίου, 18.00-20.30 και την Κυριακή 13 Μαρτίου από τις 11.00 το πρωί έως αργά το απόγευμα, με την ιδιαίτερη φροντίδα του Εθελοντικού Ομίλου Κοινοτικής Ανάπτυξης Γυναικών Πολυγύρου.
  • «Απλώνουμε την τέχνη στην πόλη – Εικαστική πρωτοδρομία» του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου. Εικαστική παρέμβαση σε αντιπροσωπευτικά έργα της Ρωσικής Πρωτοπορίας (Russian avant-garde 1910-1930). Από τις 8 Μαρτίου επί της οδού Πολυτεχνείου.
  • Έκθεση κεραμικών της Δέσποινας Χουλιαροπούλου, στην αίθουσα του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου (περιοχή Κέντρου Νεότητας). Από Τσικνοπέμπτη έως 13 Μαρτίου. Ώρες λειτουργίας: 18.00-21.00, Κυριακή 13 Μαρτίου, 11.00-17.00
  • Έκθεση ζωγραφικής της Άννας Τοπάλη, στο «Μαρέλια». Από Τσικνοπέμπτη έως 31 Μαρτίου.
  • Έκθεση χειροποίητου κοσμήματος της Άννας Καραφουλίδου απέναντι από τον ΟΤΕ. Από 3 έως 13 Μαρτίου Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 & 18.00-21.00. Κυριακή 13 Μαρτίου από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.
  • Έκθεση μελισσοκομικών προϊόντων της Άννας Μπουτιόνη απέναντι από τον ΟΤΕ. Από 3 έως 13 Μαρτίου Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 & 18.00-21.00. Κυριακή 13 Μαρτίου από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα.

Αποκριάτικες στολές ενοικιάζονται από το Σύλλογο Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Δ. Πολυγύρου σε χώρο απέναντι από τις Έξι Βρύσες. Ώρες λειτουργίας: 10.00-14.00 & 18.00-21.00.

ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σύλλογος Ελευθέρων Επαγγελματιών Βιοτεχνών Παραγωγών και Εμπόρων Δήμου Πολυγύρου. Χορός και διασκέδαση με ζωντανή μουσική στο κέντρο Έξι Βρύσες από τις 21.30.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου. Αποκριάτικο παιδικό πάρτι στις 18.00 στο κέντρο Έξι Βρύσες

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

Πολιτιστικός Σύλλογος Καλυβών. Κορύφωση της εναρκτήριας εκδήλωσης του Καρναβαλιού – λαϊκό γλέντι από τις 18.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών. (Η εκδήλωση ματαιώνεται)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σύλλογος Καρναβαλικών Εκδηλώσεων Διευρυμένου Δήμου Πολυγύρου. Αποκριάτικος χορός στο Stoa club από τις 22.00.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. Παιδικός αποκριάτικος χορός στις 17.00, στο χώρο του σχολείου.

Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής και Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Χαλκιδικής. Ετήσιος χορός με ζωντανή μουσική στο κέντρο Έξι Βρύσες στις 22.00.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου και 1ου Νηπιαγωγείου Πολυγύρου. Παιδικός αποκριάτικος χορός από τις 11.00, στο χώρο του σχολείου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυγύρου. Αποκριάτικος χορός στις 20.30, στο κέντρο Έξι Βρύσες.

ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ

Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Καλυβών. Γυναικείος χορός μετά τις 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Α.Σ. Νίκη Πολυγύρου. Αποκριάτικο γλέντι από τις 13.30 στην ταβέρνα Ώρα Ελλάδος.

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καλυβών – Γερακινής. Παιδικό αποκριάτικο πάρτι με κλόουν και πολλές εκπλήξεις, στις 17.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Καλυβών.

Αθλητικός Όμιλος Πολυγύρου. Ζωντανή λαϊκή μουσική και διπλή λαχειοφόρος αγορά στις 21.30 στο κέντρο Έξι Βρύσες.

Β’ τάξη Γενικού Λυκείου Πολυγύρου. Αποκριάτικος χορός – Dj Andrew Kilindreas στο Stoa club.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. Παιδικό αποκριάτικο πάρτι στις 17.30, στο χώρο του σχολείου.

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου. Αποκριάτικος χορός στο Κέντρο Έξι Βρύσες από τις 21.30.

 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Διασκέδαση και ξεφάντωμα είναι οι λέξεις που πρωταγωνιστούν τις ημέρες της αποκριάς στον Πολύγυρο. Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις – επιλογές διασκέδασης και ψυχαγωγίας από την Τσικνοπέμπτη έως την Κυριακή 13 Μαρτίου.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ

Ουζάδικο Σαράντης: Γλέντι με τα Καρντάσια από τις 12:00
Στην πλατεία του Θανάση: Σούβλες
Ώρα Ελλάδος: Διασκέδαση με ζωντανή μουσική από τις 12.00
Ψητοπωλείο Νίκος: Ζωντανή μουσική με τετραμελή ορχήστρα από τις 12:00
Αχαίνιο: Μεσημεριανό γλέντι με την ορχήστρα του Παύλου Παυλούδη και το βράδυ συνέχεια με τον Δημήτρη Καγιά
Έξι Βρύσες: Λαϊκό πρόγραμμα με το Σάκη Νταλαμήσιο από τις 13.00
Μαριγούλα: Από τις 13.00 ζωντανή μουσική με τους Κούτριο Παύλο, Άννα Μήλιου, Κώστα Κατερτζή – Από τις 21.30 ζωντανή μουσική με τους Σάκη Νταλαμήσιο, Άννα Μήλιου, Κώστα Κατερτζή
Stadium: Οι «Μπλε» ζωντανά από τις 21.30
Stoa: Dj Kostas Taf από τις 23.00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ

Μαριγούλα: Από τις 21.30 ζωντανή μουσική με τους, Σάκη Νταλαμήσιο, Άννα Μήλιου, Κώστα Κατερτζή

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αχαίνιο: Λαϊκή βραδιά με τον Δημήτρη Καγιά και την Άννα στο τραγούδι
Stoa: Dj Κovas από τις 23.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

Stadium: Chico Latino από τις 21.30

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αχαίνιο: Μασσαλιάδα από τις 21.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ

Stadium: Elpida live + unplugged από τις 21.30

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αχαίνιο: Κουρμπάνι από νωρίς το μεσημέρι
Βινύλιο: Ζωντανή μουσική με τους Μαρία Άρνη και Αδελφούς Τσικούρη από τις 22.30
Play 69: Χορός ανδρών – γυναικών με ζωντανή μουσική από τις 22.30

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αχαίνιο: Μεσημεριανό γλέντι με τους Τάσο Καλογερά στο βιολί και την Ευτυχία στο τραγούδι – Το βράδυ ρεμπέτικα με τον Θέμη και την κομπανία του
Ουζάδικο Σαράντης: Γλέντι με τα Καρντάσια
Μαριγούλα: Από τις 21.30 ζωντανή μουσική με τους Σάκη Νταλαμήσιο, Άννα Μήλιου, Κώστα Κατερτζή
Play 69: «Come with me όπως παλιά…» από τις 22.30
Βινύλιο: Pyjama party
Senso: Latin party από τις 21.00

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αχαίνιο: Λαϊκή βραδιά με την ορχήστρα του Σοφοκλή. Στο τραγούδι ο Πάνος Αντωνίου
Play 69: Guest Dj Efi Back και Dj Korfas από τις 22.30
Corso: «Nick and the backbone» blues live από τις 22.30
Senso: Μασκέ disco party από τις 21.00
Stoa: Dj Andrew Kilindreas από τις 23.00

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ

Έξι Βρύσες: Από το μεσημέρι λαϊκό πρόγραμμα με το Σάκη Νταλαμήσιο
Stoa: Dj Makis, Dj Kostas Taf από τις 12.00
Senso: Ντράβαλο πάρτι από τις 11.00

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αχαίνιο: Κούλουμα

Καφέ – μπαρ, εστιατόρια, ταβέρνες κ.ά. του Πολυγύρου οργανώνουν διαγωνισμό καλύτερου καρναβαλιού με έπαθλο ένα μεγάλο δώρο. Συμμετέχουν όλα τα καρναβάλια, που θα διασκεδάσουν από την Τσικνοπέμπτη 3 ως το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στα μαγαζιά της πόλης… Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου, πριν από την αποκριάτικη παρέλαση.