Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

iroo

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017.
Την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017 από τις 9:00 το πρωί σ’ όλα τα εκπαιδευτήρια της πόλης θα πραγματοποιηθούν Πανηγυρικοί Εορτασμοί με διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες. Στις 11:00 το πρωί μαθητές με επικεφαλής τους δασκάλους και καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των ηρώων της πόλης. Η εκδήλωση θα κλείσει με την κατάθεση στεφανιών από όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017 στις 07:30 θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και στις 10:00 η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια. Στις 10:30 θα τελεστεί δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.Νικόδημος. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Πασχαλιά Ζαμπάκη, εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου. Στις 11:15 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των ηρώων. Θα ακολουθήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με μαθητική παρέλαση.