Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

8Η ΓΙΟΡΤΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ – ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ

Ο Δήμος Πολυγύρου, η Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας και ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Γαλάτιστας οργανώνουν την 8η Γιορτή Κτηνοτροφίας – Γεωργίας το τριήμερο 31 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Με σκοπό την ενημέρωση του κοινού γύρω από αγροτικά θέματα κατά την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων, την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018, στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί, στο Αγάπειο Ίδρυμα Γαλάτιστας η καθιερωμένη ημερίδα, την έναρξη των εργασιών της οποίας φέτος θα κηρύξει ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Ημερίδα στο Αγάπειο Ίδρυμα Γαλάτιστας

11.00     Έναρξη ημερίδας από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

                Χαιρετισμοί επισήμων, εκπροσώπων φορέων.

11.15     Εισήγηση από την Προϊσταμένη του Γεωργικού Τμήματος του ΕΛΟΓΑΚ, Δέσποινα Βαρβαρούση, με θέμα «Ποιότητα γάλακτος».

11.30     Εισήγηση από την Υπεύθυνη Γενετικής του Υπουργείου Γεωργίας, Άννα Παπουκίδου, με θέμα «Βελτίωση αιγοπροβάτων».

11.45     Εισήγηση από την Ηλεκτρολόγο Μηχανικό Euroenergy Biogas West SA, Άννα Φραγκίδου, με θέμα: «Ανάπτυξη έργων βιοαερίου από Ενεργειακές Κοινότητες – Μελέτη Οικονομικής Σκοπιμότητας για την εγκατάσταση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από βιοαέριο στη Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας.

12.00     Εισήγηση από τον Σύμβουλο Επιχειρήσεων, Κωνσταντίνο Μπλάτσιο, με θέμα «Ομάδα Παραγωγών Γαλάτιστας».

12.15     Ερωτήσεις – Συζήτηση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

20.30     2ο Παραδοσιακό Αντάμωμα Χορευτικών στο προαύλιο του Λυκείου Γαλάτιστας. Οργάνωση: Πολιτιστικός, Λαογραφικός Σύλλογος Γαλάτιστας «Η Γαλάτεια». Συμμετέχουν: Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Ο Αριστοτέλης», Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυχρόνου Χαλκιδικής, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κρήμνης, Πολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Γαλάτιστας «Η Γαλάτεια» (Χορευτικός Όμιλος Γαλάτιστας).

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

20.30     Λαϊκή βραδιά από οργανοπαίκτες της Γαλάτιστας. Φαγητό, προσφορά κτηνοτρόφων της Γαλάτιστας. Σούβλες ντόπιων κρεάτων από τον Αθλητικό Σύλλογο Ποδοσφαίρου Γαλάτιστας «Ανθεμούς».

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

 

21.30     Βραδιά με χάλκινα* ακούσματα και πανοραμική θέα, στο «Μπιαδάκι». Διασκέδαση με τη μπάντα Ταξίμι. Πλαισιώνει στο τραγούδι ο Γιάννης Μπανάβας και στο βιολί ο Νίκος Καζλάρης.

*Σήμα κατατεθέν της παραδοσιακής μουσικής της Μακεδονίας τα ξακουστά σε όλο τον κόσμο «χάλκινα» είναι τα όργανα που χρησιμοποιούσαν οι περιφερόμενες κομπανίες, σε όλη σχεδόν τη Μακεδονία. Αν και ο ρυθμός τους διαφέρει από περιοχή σε περιοχή, τα χάλκινα πνευστά όργανα είναι παντού τα ίδια: κλαρίνο, τρομπόνι, τρομπέτα και κορνέτα συνοδεύονται από το νταούλι και το τύμπανο με πιατίνι, δημιουργούν τον χαρακτηριστικό ήχο της μακεδονικής παραδοσιακής μουσικής.

 ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Σε αίθουσες του Λυκείου Γαλάτιστας.

-Έκθεση Αγιογραφίας από το Τμήμα Αγιογραφίας Γαλάτιστας.

Σχολές Εκκλησιαστικών Τεχνών Ιεράς Μητροπόλεως

Ιερισσού Αγ. Όρους & Αρδαμερίου.

– Έκθεση Ζωγραφικής Συλλόγου Τεχνών Γαλάτιστας.

Ώρες λειτουργίας:

Παρασκευή 31 Αυγούστου, Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου

20.00 – 23.30

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής

Αθλητικός Όμιλος Γαλάτιστας

Α.Σ. Ανθεμούς Γαλάτιστας

Πολιτιστικός, Λαογραφικός Σύλλογος Γαλάτιστας «Η Γαλάτεια»

Τμήμα Αγιογραφίας Γαλάτιστας – Σχολές Εκκλησιαστικών Τεχνών Ιεράς Μητροπόλεως Αγ. Όρους και Αρδαμερίου

Σύλλογος Τεχνών Γαλάτιστας

Χορευτικά Συγκροτήματα Γαλάτιστας

Σύλλογος Νεολαίας Γαλάτιστας

ΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ – ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΑΛΑΤΙΣΤΑΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δημοτική Κοινότητα Γαλάτιστας, τηλ.: 23713 51704