Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

kodonas

ΜΠΛΕ ΚΩΔΩΝΕΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΑΛΙΝΩΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΩΝ

Συνεχίζεται στο Δήμο Πολυγύρου το πρόγραμμα ανακύκλωσης γυαλιού, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στους ειδικούς μπλε κώδωνες συλλογής, με σκοπό την αξιοποίηση όσο το δυνατόν μεγαλύτερων ποσοτήτων γυάλινων συσκευασιών.
Το σύστημα Ανακύκλωσης γυαλιού στοχεύει στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος που χρησιμοποιούν και απορρίπτουν μεγάλες ποσότητες γυάλινης συσκευασίας, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό καταλήγουν στα απορρίμματα. Τέτοιες επιχειρήσεις είναι τα μπαρ, εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης κλπ. Το γεγονός ότι το πρόγραμμα αυτό ανακύκλωσης γυαλιού στοχεύει καταρχήν σε επιχειρήσεις, σαφώς και δεν αποκλείει τη συμμετοχή και των νοικοκυριών.
«Η ανακύκλωση, με τα γνωστά και πολύπλευρα οφέλη, επεκτείνεται στο Δήμο μας κι αυτό είναι ένα ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός. Τα τελευταία χρόνια οι πολίτες έχουν κάνει την ανακύκλωση τρόπο ζωής και ανταποκρίνονται σε μεγάλο βαθμό στην προσπάθειά μας μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών στους μπλε κάδους. Είμαι βέβαιος ότι με τους νέους κάδους, τους μπλε κώδωνες για την χωριστή ανακύκλωση γυαλιού, η ανταπόκριση και των επαγγελματιών θα είναι ακόμα πιο έντονη. Τους καλούμε λοιπόν όλους να συμμετέχουν στη νέα αυτή προσπάθεια ανακύκλωσης των γυάλινων συσκευασιών, που είναι πολύ σημαντική, για την επιτυχία συνολικά του προγράμματος ανακύκλωσης στην περιοχή μας και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος» τόνισε ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος.