Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

cd-lop

«ΑΡΩΜΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ… ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΑΠ’ ΤΑ ΠΑΛΙΑ»

Tο cd «Άρωμα Χαλκιδικής …κάτι νέο απ΄ τα παλιά» παρουσιάζει o Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015 στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο. Συμμετέχουν οι μουσικοί της ηχογράφησης και το Μικτό Τμήμα Χαλκιδικής του Ομίλου.

Σημείωμα της προέδρου του ΛΟΠ, Έφης Κελιαφάνου
«Λένε πως αν ψάχνεις κάτι νέο, ξέχνα το παλιό…, στη δική μας σκέψη όμως αυτά τα δυο μπορούν να συνυπάρξουν με το ¨κάτι νέο απ, τα παλιά¨.
Όπως ακριβώς και αυτός ο ψηφιακός δίσκος . Όπου με σεβασμό και απόλυτο σημείο αναφοράς στον μουσικό πλούτο της περιοχής μας, δίνουμε παράλληλα ένα νέο ¨άρωμα¨ του τόπου μας, με τη βοήθεια των μουσικών και των συνεργατών μας.
Ο δίσκος μας δεν αποτελεί κατ’ αποκλειστικότητα προσπάθεια καταγραφής της μουσικής μας παράδοσης, αυτό εξάλλου έχει γίνει στο παρελθόν από φίλους συλλόγους ή και από μεμονωμένους ανθρώπους και μάλιστα πολύ πετυχημένα, φιλοδοξεί όμως να κάνει γνωστά στο ευρύ κοινό τα τραγούδια της Χαλκιδικής μας, έτσι όπως τα γνωρίσαμε κι τα αγαπήσαμε, μέσα από την προσωπική ενασχόλησή μας με τους χορούς και τις μουσικές του τόπου μας.
Στόχος μας, λοιπόν, είναι ο εν λόγω δίσκος να μπει όχι μόνο στις μουσικές αρχειοθήκες αλλά και στις καρδιές σας, στις συνάξεις και τις γιορτές, στα ανταμώματα και τα γλέντια, παράλληλα όμως να, αποτελέσει κι ένα «εργαλείο» δουλειάς στα χέρια των χοροδιδασκάλων τόσο εντός, όσο κι εκτός Χαλκιδικής.
Για το λόγο αυτό από την αρχή ¨στήθηκε¨ μουσικά – χορευτικά κι όχι χορωδιακά.
Ξεκινάμε λοιπόν με… «Κάτι νέο απ ΄τα παλιά».