Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

afisa-ladi

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τετραήμερη εκδήλωση από τις 12 έως τις 15 Νοεμβρίου 2015 με θέμα «Προϊόντα ελιάς στη Μεσογειακή Διατροφή: Γεύση, Υγεία, Ποιότητα ζωής» διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής ) σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις προβολής και προώθησης προϊόντων ελιάς».
Κατά τη διάρκεια του 4ημέρου θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις της HELEXPO (περίπτερο 13-stand 7) στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια των εκθέσεων PHILΟXΕNIA και HOTELIA:
-Έκθεση τυποποιημένων προϊόντων ελιάς και ελαιολάδου
-Έκθεση τοπικών προϊόντων ( Μεσογειακής Διατροφής)
-Γευσιγνωσία Ελιάς και ελαιολάδου από επιστήμονες του είδους
-Μαγειρική από γνωστούς chefs ,με κύρια συστατικά ελιές και ελαιόλαδο και κέρασμα στο κοινό.
Η επιστημονική ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος της Ελιάς και του Ελαιολάδου στη Μεσογειακή Διατροφή θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Νικόλαος, Γερμανός αίθουσα Β.
Επιπλέον στον Πολύγυρο θα γίνει έκθεση ζωγραφικής με έργα μαθητών με θέμα «Η ελιά και το ελαιόλαδο στη μεσογειακή διατροφή».
Η Π.Ε. Χαλκιδικής καλεί όλους τους παραγωγούς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν αλλά και τους πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για την εκδήλωση, να επικοινωνήσουν με την Π.Ε.Χ. στα τηλ 23713-51274 (Δρ Τερτιβανίδης Κων/νος Δ/ντης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε.Χ.) και 2371351287 Αννα Μπασάκα (Ειδική Συμβουλος Αντιπεριφερειάρχη ΠΕΧ.).