Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

ormylia

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΕΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΜΥΛΙΑΣ

Αντιπροσωπείες εκπαιδευτικών και μαθητών ξένων σχολείων υποδέχεται το Γυμνάσιο Ορμύλιας το διάστημα από 10 έως 16 Μαΐου 2015 στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδευτικών ανταλλαγών των σχολείων της πολυμερούς ευρωπαϊκής σύμπραξης Comenius με τίτλο «Biodiversity Conservation The Only Path To Our Survival».

Το Γυμνάσιο Ορμύλιας, κατά τη διετία 2014-2015, συμμετέχει στο παραπάνω πρόγραμμα από κοινού με έξι ακόμη σχολεία από ισάριθμες χώρες του εξωτερικού (από Βουλγαρία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία και Τουρκία). Στη σχολική αυτή σύμπραξη, το Γυμνάσιο Ορμύλιας έχει τον συντονιστικό ρόλο.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία – 45 συνολικά άτομα – θα επισκεφτούν την Ορμύλια και θα συμμετάσχουν από κοινού με καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου Ορμύλιας σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και ξεναγήσεις.

Το πενθήμερο πρόγραμμα επισκέψεων-ξεναγήσεων και δραστηριοτήτων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

Δευτέρα 11-5-2015: Ξενάγηση στην Ορμύλια με επισκέψεις στις τοπικές σχολικές μονάδες, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου, στο κτήριο του δήμου, στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και την Ι.Μ. Αγ. Αρσενίου και σε αξιοθέατα της περιοχής. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης-παρουσίασης των ξένων αποστολών στον δημοτικό πολιτιστικό κέντρο της Ορμύλιας στις 13.00.

Τρίτη 12-5-2015: Περιήγηση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και βιωματικών εκπαιδευτικών δράσεων στην ορεινή Χαλκιδική (Αρναία, Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας, Πανεπιστημιακό Δάσος Ταξιάρχη, Πολύγυρος) και στην περιοχή των λιμνών Λαγκαδά-Βόλβης.

Τετάρτη 13-05-2015: Περίπλους τμήματος του Αγ. Όρους.

Πέμπτη 14-05-2015: Ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη. Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της πόλης. Περιήγηση στο κέντρο της πόλης-παρατήρηση ρωμαϊκών και μεσαιωνικών μνημείων. Επίσκεψη στο μουσείο φυσικής ιστορίας του κολεγίου «Δελασάλ».

Παρασκευή 15-05-2015: Επίσκεψη στο σπήλαιο Πετραλώνων, στα Ν. Μουδανιά και στα Αρχαία Στάγειρα.

Περισσότερα για τις δραστηριότητες του σχολείου αναφορικά με τη συμμετοχή στο πρόγραμμα Comenius- και όχι μόνο – είναι διαθέσιμες μέσω του ιστολογίου του σχολείου: http://gymormylia.blogspot.gr/ καθώς και μέσω της ειδικής ιστοσελίδας της σύμπραξης (στα Αγγλικά): http://comeniusbiodiversity.weebly.com/