Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

notes2

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Δυναμικά ξεκινά η νέα χρονιά για το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου, όπου φέτος δημιουργείται τμήμα Βυζαντινής Μουσικής, ενώ στα όργανα που διδάσκονται προστίθενται τα ντραμς – κρουστά. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Αναλυτικά τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος είναι:
• Μουσική Προπαιδεία
• Πιάνο
• Κιθάρα
• Βιολί
• Βιόλα
• Φλάουτο – Φλογέρα
• Ντράμς – Κρουστών
• Τμήμα Θεωρητικών – Ανώτερων θεωρητικών
• Τμήμα Φιλαρμονικών
• Τμήμα Βυζαντινής Μουσικής και
• Τμήμα χορωδιών.

Τα μαθήματα στα μουσικά όργανα είναι ατομικά και οι ημέρες και οι ώρες διεξαγωγής τους καθορίζονται κατόπιν συνεννόησης ανάμεσα στον διδάσκοντα και τον μαθητή.

Το κόστος της εγγραφής στο Δημοτικό Ωδείο ανέρχεται στα €20.
Τα δίδακτρα κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να είναι προσιτά σε όλους τους δημότες, και καταβάλλονται σε μηνιαία βάση.
Το κόστος φοίτησης στο τμήμα της Μουσικής προπαιδείας είναι 20 ευρώ το χρόνο. Τα δίδακτρα για τα όργανα είναι 50 ευρώ το μήνα και 20 ευρώ η θεωρία. Στη βυζαντινή μουσική μπορούν να εγγραφούν και ενήλικες με κόστος 15 ευρώ το μήνα.
Η συμμετοχή στις φιλαρμονικές είναι δωρεάν και για τη μάθηση δεύτερου οργάνου ισχύει έκπτωση 50%..
Για τα παιδιά της ίδιας οικογένειας ισχύει έκπτωση 20% και 50% για τους μαθητές που θα διδαχτούν δεύτερο όργανο.
«Στόχος μας είναι τα παιδιά του Δήμου μας να έχουν πρόσβαση στη μουσική παιδεία. Η σημασία της μουσικής είναι ζωτική καθώς βοηθά τα παιδιά να αναπτύξουν μια υγιή προσωπικότητα. Τους δίνει τη χαρά να δημιουργούν, να χαίρονται με το αποτέλεσμα κάθε δημιουργίας, να θέτουν στόχους, να αναπτύσσουν την ευγενή άμιλλα, να εκφράζουν καλύτερα τα συναισθήματά τους.
Το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου παρουσιάζει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια με τον αριθμό των μαθητών του να μεγαλώνει συνεχώς. Φέτος καταφέραμε να αυξήσουμε τον αριθμό των οργάνων που διδάσκονται. Επόμενό στοίχημα είναι να μπορέσουμε να «βγούμε» προς την περιφέρεια του Δήμου μας και να γίνονται μαθήματα και σε άλλα χωριά, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον» τόνισε η Πρόεδρος του Ν.Π. «Αριστοτέλης» Ιφιγένεια Κυριάκου, σε συνέντευξή της στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου.
Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, Άγγελος Καραπινίδης επισήμανε ότι φέτος θα ξεκινήσει η δημιουργία μιας συμφωνικής ορχήστρας από παιδιά του ωδείου και όχι μόνο που ξέρουν μουσική. Εξάλλου στόχος είναι αυτή τη χρονιά να αυξηθεί και αριθμός των συναυλιών που δίνει το ωδείο σε συνεργασία και με μουσικά σχολεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως και πέρυσι έτσι και φέτος δάσκαλοι και μαθητές του ωδείου θα μπουν στα σχολεία του Πολυγύρου παρουσιάζοντας τα μουσικά όργανα και προβάλλοντας τη δουλειά που γίνεται στο ωδείο.
Οι ώρες που θα γίνονται οι εγγραφές είναι καθημερινά το πρωί από τις 09:00 – 14:00 και το απόγευμα από τις 18:00 – 20:00 στην γραμματεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Αριστοτέλη».

Τηλ. Πληροφοριών: 23710 23086