Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

vroxes2

ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στη Χαλκιδική σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.
Για τις επόμενες μέρες τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

1.Σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες θα είναι κατά περιόδους τοπικά ισχυρές αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και βαθμιαία μέχρι το τέλος της ημέρας και στις υπόλοιπες περιοχές.
2.Αύριο Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία θα επικρατήσει κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους (7 με 9 Μποφόρ) και πιθανόν τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
3.Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι και θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα (8 με 10 βαθμούς Κελσίου).
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ. συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.