Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

vlazaki1

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΤΗΣ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Σε αρχαιολογικούς χώρους του νομού που χρήζουν άμεσης στήριξης από την πολιτεία βρέθηκε χθες Πέμπτη 17/8 η Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Μ. Βλαζάκη. Επισκέφθηκε το Σπήλαιο Πετραλώνων, το Αρχαιολογικό Μουσείο Πολυγύρου, τον Πύργο της Ουρανούπολης και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της Αμμουλιανής.
Η κ. Βλαζάκη συνοδευόμενη από την βουλευτή Χαλκιδικής, Κ. Ιγγλέζη, τον συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής, Στ. Παπαματθαίου και στελέχη της Ν.Ε., τον Προϊστάμενο της Εφορίας Ανθρωπολογίας / Σπηλαιολογίας, Α. Ντάρλα, τον Προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγ. Όρους, Ι. Κανονίδη, και στελέχη της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ενημερώθηκε επί μέρους για κάθε ένα από τα ζητήματα.
Κατά την επίσκεψή της συναντήθηκε και συνομίλησε με τους δημάρχους: Πολυγύρου, Α. Ζωγράφο, Αριστοτέλη, Γ. Ζουμπά, και την εκπρόσωπο του Δήμου Κασσάνδρας , Μ. Παπαδημητρίου.
Σε δηλώσεις τόσο της τονίστηκε η διάθεση της πολιτείας αλλά και της Ν.Ε. να δοθούν οριστικές λύσεις (άλλες άμεσες και άλλες περισσότερο χρονοβόρες) στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραπάνω αρχαιολογικοί χώροι που αποτελούν ισχυρή πολιτιστική κληρονομιά, μαγνήτες έλξης των πολιτών αλλά και σημαντικό πόρο εσόδων για το Υπουργείο Πολιτισμού.