Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

botsas

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΠΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Φεστιβάλ Τοπικής Ιστορίας» οργανώνουν οι Σχολικοί Σύμβουλοι 1ης και 2ης Εκπαιδευτικών Περιφερειών Δημοτικής Εκπαίδευσης Χαλκιδικής και το Δίκτυο Σχολείων για την Τοπική Ιστορία της Χαλκιδικής την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 στις 9:30 π.μ. με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης σχολικής χρονιάς λειτουργίας του Δικτύου.
Η ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο του ΕΠΟΚΑΜ στον Άγιο Μάμα, θα έχει δύο μέρη με αναφορά στη μεθοδολογία των παρεμβάσεων στην Τοπική Ιστορία και στις επιμέρους ιστορικές χρονικές περιόδους.
Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του ΑΠΘ και Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Μαυροσκούφης, ο εκπαιδευτικός κ. Γουλής και ο κ. Κανονίδης, Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους. Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσουν οι εισηγήσεις των αρχαιολόγων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους κ. Σουχίδου, κ. Φωτιάδη και κ. Πολυζούδη.
Το Δίκτυο Σχολείων για την Τοπική Ιστορία της Χαλκιδικής ιδρύθηκε τη σχολική χρονιά 2014 – 2015 με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών και μαθητριών με την ιστορία του τόπου τους, μέσα από ένα διαθεματικό, «ζωντανό» «κοντινό» στο περιβάλλον και στην καθημερινότητά τους τρόπο. Απώτερος όμως σκοπός είναι η συνεργασία και αλληλεπιδραστική μάθηση των μαθητών που θα ζήσουν μαζί, γείτονες στην κοινή πατρίδα, τη Χαλκιδική.
Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο και την Επιστημονική Ημερίδα στον ιστότοπο (wiki): http://h-diktyo.wikidot.com