Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

anama-palaioxora

ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ ΣΕ Δ.Κ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και πολύ κέφι πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Παλαιόχωρα, που σήμανε και επίσημα την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Το δέντρο άναψε ο Αντιδήμαρχος Παλαιόχωρας, Δημήτριος Κοντογιώργης, ο οποίος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην προετοιμασία της εκδήλωσης και ευχήθηκε Καλές γιορτές. Η Πρόεδρος του Ν.Π ΆΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, ευχήθηκε σε όλους, μικρούς και μεγάλους, χρόνια πολλά, καλά Χριστούγεννα, με υγεία και αγάπη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Πολυγύρου, Χρήστος Φυλαχτός , οι Πρόεδροι των Τοπικών Παλαιόχωρας Νικόλαος Καμπούρης, Γεροπλατάνου Δημήτριος Σεραφείμ , Σανών Σταύρος Μαυρουδής και πολλά παιδιά, που συγκεντρώθηκαν με τις οικογένειές τους για να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων.
Η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων της Παράδοσης Πανζερβοχωρίων, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Παλαιόχωρας παρουσίασαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες, τραγούδια και παραδοσιακά κάλαντα. Τα παιδιά από το ΚΔΑΠ Παλαιόχωρας τραγούδησαν , απήγγειλαν, και χάρισαν όμορφα χριστουγεννιάτικα σκετς στον κόσμο που ενθουσιασμένα χειροκροτούσε.
Η βραδιά τα είχε όλα, χρώμα, ζωντάνια, διασκέδαση για τα παιδιά με πινιάτες, κεράσματα, κρασί και παραδοσιακά γλυκίσματα από τον Σύλλογο Γυναικών Παλαιόχωρας και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα.
Μια όμορφη γιορτή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της ίδιας μέρας στα Δουμπιά. Αγόρια και κορίτσια διασκέδασαν στην πλατεία του χωριού φτιάχνοντας στο εργαστήρι των ξωτικών κάτω από ολόλευκες νιφάδες χιονιού γιορτινές κατασκευές, στολίδια για το δέντρο και τα γούρια του 2018.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά πραγματοποιήθηκε το βράδυ και στον Άγιο Πρόδρομο για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.
Μουσική, χορός, κάλαντα, μπαζάρ (χειροποίητες κατασκευές και γλυκίσματα) από τον Πολιτιστικό Σύλλογο και δώρα για τα μικρά παιδιά συνέθεσαν μια γιορτινή ατμόσφαιρα στην κεντρική πλατεία του χωριού, που πλέον έχει «φορέσει» τα γιορτινά της. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Γαλάτιστας, Ιωάννης Σιμώνης, η Πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου , καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Στέλιος Γεωργακούδης.
Το απόγευμα του Σαββάτου στα Βραστά πραγματοποιήθηκε μια όμορφη γιορτή για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Τα παιδιά πέρασαν όμορφα στην πλατεία χωριού με ανιματέρ και το αγγελάκι για όμορφες πινελιές στο πρόσωπο. Επιδόθηκαν ακόμα σε γιορτινές κατασκευές στο εργαστήρι των ξωτικών ετοιμάζοντας στολίδια για το δέντρο και τα γούρια του 2018 ενώ «το χιόνι» έπεφτε ασταμάτητα. Τραγούδησαν , στόλισαν το δέντρο και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν το βράδυ. Οι Σύλλογοι κερνούσαν τον κόσμο γλυκίσματα και κρασί και ο Σύλλογος Γυναικών με τον Αγ. Βασίλη μοίρασαν δώρα στα παιδιά. Παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου, καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Ιωακείμ Μελανδίνος.
Οι εκδηλώσεις, διοργανώθηκαν από τον Δήμο και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου “ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ”, με τη συνεργασία των Τοπικών Συμβουλίων και των Συλλόγων της περιοχής.