Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

anama1

ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Πιστός στη παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Πολυγύρου «άναψε» και φέτος τα Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων. Εκατοντάδες κάτοικοι του Πολυγύρου, της Ορμύλιας και της Γαλάτιστας έδωσαν το παρόν στις κατά τόπους τελετές. Η πρωτεύουσα του νομού όπως και τα υπόλοιπα χωριά φόρεσαν τα γιορτινά τους. Φωτιστικά και πολύχρωμα στολίδια λάμπρυναν την ατμόσφαιρα.
Στον Πολύγυρο η όμορφη βραδιά την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 ξεκίνησε από τα τρία δημοτικά σχολεία. Μαθητές , γονείς και οι τρείς φιλαρμονικές, Πολυγύρου, Γαλάτιστας και Παλαιόχωρας έκαναν παρέλαση στην πόλη με κάλαντα και τελικό προορισμό το Δημαρχείο. Εκεί οι Αντιδήμαρχοι, Χρήστος Βορδός και Δημήτριος Ζαγγίλας , η Πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου και ο Πρόεδρος του Τοπικού, Νικήτας Κατσακιώρης, αφού ευχήθηκαν καλές γιορτές, άναψαν το δέντρο και πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό. Τα κάλαντα «είπε» η Παιδική Χορωδία Πολυγύρου. Η συνέχεια ανήκε στα παιδιά, που διασκέδασαν με ξωτικά και ξυλοπόδαρους, παιχνίδια, διαγωνισμούς, face painting, μουσική και χορό. Σύλλογοι προσέφεραν στον κόσμο γιορτινά κεράσματα, ζεστό κρασί με φρούτα και παραδοσιακά γλυκίσματα από τον Σύλλογο .

Την επόμενη μέρα, το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018, σειρά είχε η Ορμύλια. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων στην πλατεία με στολισμό του δέντρου και κάλαντα από τη Φιλαρμονική Πολυγύρου. Εντυπωσιακό ήταν το άναμμα του δέντρου από τον Αντιδήμαρχο, Δημήτριο Ζαγγίλα , την Πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου και τον Πρόεδρος του Τοπικού, Τάσο Σαραφίδη, ενώ αμέσως μετά τα παιδιά διασκέδασαν με ξωτικά και ξυλοπόδαρους, παιχνίδια, face painting, μουσική και χορό. Πυροτεχνήματα έκαναν τη νύχτα μέρα ενώ ο κόσμος απόλαυσε γιορτινά κεράσματα και ζεστό κρασί με φρούτα από τον Σύλλογο Γυναικών Ορμύλιας. Το ΚΔΑΠ Ορμύλιας και φέτος πραγματοποίησε γιορτινό παζάρι αγάπης.
Τέλος χθες Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 ο Δήμαρχος Πολυγύρου, Αστέριος Ζωγράφος, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Γαλάτιστας κα της Μικτής Χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών Γαλάτιστας άναψε το δέντρο στη Γαλάτιστα. Δεν έλειψε και εκεί η διασκέδαση για μικρά και μεγάλα παιδιά με ξωτικά και ξυλοπόδαρους, πολλά παιχνίδια, face painting, πυροτεχνήματα , γιορτινά κεράσματα, κρασί και ποπ – κορν από τον Σύλλογο Γονέων Γ/σίου, Δημοτικού, Λυκείου, Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού, τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο “ΑΛΚΗ” , ο Αθλητικός Σύλλογος «ΑΝΘΕΜΟΥΣ», ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΓΑΛΑΤΕΙΑ», και ο Σύλλογος Νεολαίας. Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δημήτριος Ζαγγίλας , την Πρόεδρος του Ν.Π «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», Ιφιγένεια Κυριάκου , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αλέξανδρος Λακρός και Νικόλαος Σιδέρης, καθώς και ο Πρόεδρος του Τοπικού Μανώλης Σειράς με το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου, Αντιγόνη Πανέλα.
Οι εκδηλώσεις για το άναμμα των Χριστουγεννιάτικων δέντρων ολοκληρώνονται την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στην Παλαιόχωρα.