Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

xristougeniatika-dentra

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΤΑΞΙΑΡΧΗ!

Ανοιχτές για το κοινό θα είναι δύο καλλιέργειες ελάτων στην περιοχή του Ταξιάρχη το Σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου 2015. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία απολαύσουν το φυσικό τοπίο και να ενημερωθούν για την οικολογική και οικονομική αξία του ελάτου ως χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Στους επισκέπτες θα δοθεί η δυνατότητα να επιλέξουν το δέντρο που επιθυμούν σε τιμή χαμηλότερη από αυτή που πωλείται στην αγορά και να το πάρουν συσκευασμένο με το όχημα τους, για να στολίσει το σπίτι τους για τα Χριστούγεννα. Κάθε δέντρο θα είναι πιστοποιημένο για την προέλευσή του με τη μολυβδοσφραγίδα του Δασαρχείου Πολυγύρου. Θα δίνεται, επίσης, πιστοποιητικό ουδετερότητας των καλλιεργειών σε εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
Η παραπάνω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος “Διάλεξε-Υλοτόμησε-Αντιστάθμισε- Πιστοποίησε: μια καινοτομία στην αγορά Χριστουγεννιάτικων Δέντρων της Ελλάδας” με ακρωνύμιο CHO.C.O. project από τις λέξεις CHOose, Cut, Offset και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Πράξης ΑγροΕΤΑΚ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.
Πρόκειται για μια ιδέα του Διδάκτορα Κώστα Παπασπυρόπουλου που υλοποιείται στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών της Θεσσαλονίκης.
Οι καλλιέργειες των ελάτων στο πλαίσιο της δράσης ονομάζονται φάρμες CHO.C.O.. Για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτές οι φάρμες του Αθανάσιου Καρανταγλή (www.έλατο.gr, 6948526213) και του Τζίμη (www.jimmyshotel.gr, 6940787206), οι οποίες βρίσκονται κοντά στο Κτιριακό Συγκρότημα του Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη του ΑΠΘ.
Με κάθε δέντρο θα δίνονται και εκπτωτικά κουπόνια για γεύμα και διαμονή στον Ξενώνα Τζίμη στον Χολομώντα.