Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

Η ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΟΥ ΣΟΦΟΚΛΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Με την «Αντιγόνη» Σοφοκλή από την 5η Εποχή συνεχίζεται το πρόγραμμα του 8ου Φεστιβάλ Πολυγύρου το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016 στις 21:30, στο Ανοιχτό Θέατρο Πολυγύρου.
Στην Αντιγόνη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, κείμενο βαθύτατα πολιτικό, η ανάγκη του ελεύθερου ανθρώπου να ζει σύμφωνα με το προσωπικό σύστημα αξιών του συγκρούεται με την ισχύ μιας αυθαίρετης και αλαζονικής εξουσίας. Η παράσταση ανεβαίνει, σε νέα μετάφραση της Παναγιώτας Πανταζή και σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της κορυφαίας τραγωδίας, μέσα σε ένα ποιητικό εικαστικό περιβάλλον και τη σύγχρονη μουσική εκδοχή του Σταύρου Γασπαράτου. Παίζουν: Nικήτας Τσακίρογλου, Ιωάννα Παππά, Σταύρος Ζαλμάς, Νίκος Αρβανίτης, Ελένη Ζαραφίδου, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κώστας Φαλελάκης, Κώστας Βελέτζας, Γιώργος Παπαπαύλου, Μάνος Καρατζογιάννης, Γιώργος Νούσης.
Γενική είσοδος: 16 ευρώ, φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65: 13 ευρώ, προπώληση: 13 ευρώ, στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πολυγύρου. Ηλεκτρονική προπώληση στο www.viva.gr