Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

ygeia-syriza

Η ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

Με σκοπό την ανάδειξη της συνολικής εικόνας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας στη Χαλκιδική αλλά και η συζήτηση για την επίλυσή τους πραγματοποιήθηκε χθες (18/4/16) σύσκεψη των φορέων Υγείας του νομού, που προκάλεσαν η Επιτροπή Υγείας και η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής. Στη σύσκεψη συμμετείχαν η βουλευτής Κ. Ιγγλέζη και ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, Σ. Πλωμαρίτης.

Στις τοποθετήσεις των παρευρισκομένων τέθηκαν οικονομικά, διοικητικά και λειτουργικά ζητήματα με πρώτο και κυρίαρχο τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Από την μεριά του Στ. Πλωμαρίτη έγινε σαφές ότι η κατάσταση στην υγεία και στο νομό Χαλκιδικής είναι αποτέλεσμα των 5ετών καταστροφικών πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων που αποδυνάμωσαν σε οριακό σημείο την λειτουργία τόσο του Γ.Ν.Χ όσο και των Κ.Υ.
“Η προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης ήταν και παραμένει, το σταμάτημα της κατάρρευσης με την οικονομική ενίσχυση της πολιτείας, οι θετικές διοικητικές παρεμβάσεις σε λειτουργικά θέματα, η επικείμενη πρόσληψη χιλιάδων γιατρών και νοσηλευτών (για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια) αλλά και το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης με το παράλληλο πρόγραμμα στην υγεία και το επικείμενο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια υγεία. “Μην είμαστε ισοπεδωτικοί, έχουν γίνει πολλά πράγματα από αυτήν την κυβέρνηση που λειτουργεί σε ένα άσχημο περιβάλλον αλλά και που ανάλαβε μια κατάσταση και με πολλές στρεβλώσεις. Υπάρχουν όντως προβλήματα, προσπαθούμε μέρα με τη μέρα να τα επιλύσουμε, όμως από τη μια μεριά η προτεραιότητα της κυβέρνησης για άμεση λύση σε επείγουσες ανάγκες στην περιορισμένη οικονομική δυνατότητα που έχει, και από την άλλη η αυταπάρνηση των εργαζομένων, σώζουν αυτήν την στιγμή το σύστημα υγείας” τόνισε ενώ ανήγγειλε την άμεση πρόσληψη 5 ιατρών στο Γ.Ν.Χ. και την ενίσχυση του σε νοσηλευτικό προσωπικό. Σε πολλές αναφορές των παρευρισκομένων για άλλα ζητήματα κυρίως κάποιων λειτουργικών δυσλειτουργιών, ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ, έδωσε διευκρινιστικές απαντήσεις και σε άλλα επιφυλάχτηκε για άμεσες λύσεις.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκδικής, Κ. Ιγγλέζη, επικεντρώθηκε στην κακή οικονομική κατάσταση της χώρας αλλά και τη διάθεση της κυβέρνησης για λύσεις όπου είναι είναι δυνατόν. “Δεν κάνουμε αυτά που θέλουμε αλλά στην παρούσα φάση αυτά που μπορούμε, έχοντας ως πρώτη στόχευση την ύπαρξη του συστήματος υγείας παράλληλα με την ανακούφιση των πολιτών και την ελεύθερη πρόσβασή τους στην υγεία, πρωτίστως των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων” επισήμανε και δεσμεύτηκε για την προώθηση ορισμένων ζητημάτων σε κυβερνητικό επίπεδο με άμεσο την λειτουργία της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Χαλκιδικής.