Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

imeidiko

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ημερίδα με θέμα: «ΔΕΣ (Δημιουργία-Ενσυναίσθηση-Συνεργασία) στην Ειδική Αγωγή μέσα από καλές πρακτικές» οργανώθηκε από το Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου και την Σχολική σύμβουλο Ειδικής Αγωγής 7ης Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, Δρ. Μαρίνα Πατσίδου-Ηλιάδου, τη Τρίτη 8/6/2015 στο Ειδικό Σχολείο Πολυγύρου.
Η κ. Πατσίδου τόνισε ότι το σύμπλεγμα ΔΕΣ (Δημιουργία-Ενσυναίσθηση-Συνεργασία ) στην Ειδική Αγωγή μέσα από καλές πρακτικές, είναι παράγοντας βαρύνουσας σημασίας για την υποστήριξη και συμπερίληψη των ΑΜΕΑ στο σχολικό και ευρύτερα κοινωνικό περιβάλλον. Μέσα από τις βιωματικές δημιουργικές δραστηριότητες δίνουμε την ευκαιρία στα άτομα με αναπηρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους, να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή τους ώστε να πραγματοποιηθεί η ομαλή μετάβαση τους σε μια κοινωνία για όλους.
Την ημερίδα παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό των ειδικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των ΚΕΔΔΥ, των τμημάτων ένταξης και της παράλληλης στήριξης.
Ο Διευθυντής του σχολείου, Σωτήριος Μπρουτζάς, υποδέχτηκε στον Πολύγυρο τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εμπλεκόμενους με την ειδική αγωγή στη Χαλκιδική παρουσίασε τα προγράμματα του Ειδικού Σχολείου Πολυγύρου και ζήτησε από τη σχολική σύμβουλο να προωθήσει την πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων της ειδικής αγωγής στο νομό Χαλκιδικής για τη νέα σχολική χρονιά.