Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

vroxi

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΤΕΛΟΣ – ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΝΤΟΝΕΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΕΙΣ.

Μετά από μια μακρά περίοδο με ασυνήθιστα για την εποχή καλές καιρικές συνθήκες έρχονται έντονες βροχοπτώσεις και στη Χαλκιδική.
Ο Νοέμβριος (έως τις 20 Νοεμβρίου), που θεωρείται ένας μήνας με αρκετές βροχές, δεν είχε ούτε μία βροχερή μέρα για την πρωτεύουσα του νομού ενώ οι θερμοκρασίες, που καταγράφηκαν από τον μετεωρολογικό σταθμό Πολυγύρου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ήταν ιδιαίτερα υψηλές. Το μεσημέρι ο υδράργυρος φλέρταρε με τους 20 βαθμούς κελσίου και τη νύχτα δεν έπεσε ποτέ κάτω από του 5 βαθμούς. Οι πιο συνηθισμένες τιμές της θερμοκρασίας ήταν οι 17 βαθμοί το μεσημέρι και οι 10 – 11 το βράδυ. Πιο ζεστή μέρα ήταν η 11η Νοεμβρίου με τη μέγιστη θεοκρασία στους 21,1 βαθμούς και την ελάχιστη στους 14 βαθμούς κελσίου.
Και ο Οκτώβριος ήταν ένας ζεστός μήνας με τη μέση μέγιστη θερμοκρασία στους 16,4 και την μέση ελάχιστη στους 11,8 βαθμούς κελσίου. Σε σχέση με τις βροχές όμως ήταν ο πιο βροχερός μετά τον περασμένο Μάρτιο με 129,8 mm βροχής.
Από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους τοπικά θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός χαλάει πρώτα στη Δυτική Ελλάδα ενώ τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 το κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει και την Κεντρική Μακεδονία.
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Π.Κ.Μ καλεί τους πολίτες να λαμβάνουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους.
Παράλληλα συνιστά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες:
• Να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Αν πρόκειται να μετακινηθούν, να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.