Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

lm1

ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Για μια ακόμα χρονιά, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, οι μαθητές των σχολείων του Πολυγύρου επισκέπτονται το Λαογραφικό Μουσείο Πολυγύρου (Οικία Καραγκάνη) με σκοπό να γνωρίσουν την ιστορία και την παράδοση του τόπου. Η ξενάγησή τους στο χώρο γίνεται από μέλη του Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου, με τη φροντίδα του οποίου λειτουργεί το μουσείο.
Οι πρώτοι μικροί μαθητές που βρέθηκαν στο μουσείο είδαν διάφορα αντικείμενα του χθες και έμαθαν για την ιστορία τους. Τα μέλη του ομίλου εξήγησαν στα παιδιά ότι όλα τα εκθέματα είναι δωρεές των Πολυγυρινών και είδαν από κοντά πως ήταν διαμορφωμένο εσωτερικά ένα αστικό σπίτι του 19ου αιώνα, με δωμάτια υποδοχής, κρεβατοκάμαρες, καθιστικό, κουζίνα κλπ. Παράλληλα έμαθαν για τον τρόπο που ντύνονταν άνδρες και γυναίκες την εποχή εκείνη, μιας και σε διάφορα σημεία του μουσείου εκτίθενται αυθεντικές στολές της ευρύτερης περιοχής του Πολυγύρου.
Τέλος δοκίμασαν παραδοσιακά γλυκά, που τους πρόσφεραν τα μέλη του ομίλου. Η επίσκεψή τους στο Λαογραφικό Μουσείο ολοκληρώθηκε με το παραμύθι που τους αφηγήθηκε η κ. Μ. Ιωαννίδου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου το Εθελοντικού Ομίλου Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου.
Σε όλα τα παιδιά δόθηκαν δώρα από τον Σύλλογο.