Ποιοτική μουσική & έγκυρη ενημέρωση

kardiafeiakos

Με μεγάλη συμμετοχή ο Δωρεάν Καρδιαγγειακός Έλεγχος

Συνολικά 98 μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Πολυγύρου συμμετείχαν στο πρόγραμμα δωρεάν προληπτικού Καρδιαγγειακού Ελέγχου που διοργάνωσε σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και Κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης».
Οι ηλικιωμένοι υποβλήθηκαν σε έλεγχο Λιπιδαιμικού Προφίλ (Χοληστερόλη, Τριγλυκερίδια, HDL, LDL, γλυκόζη αίματος κ.α.) και μέτρηση αρτηριακής πίεσης, από ειδικά ε

κπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας, οι οποίοι ενημέρωσαν άμεσα όσους εξετάστηκαν για τα ευρήματα του ελέγχου. Στις περιπτώσεις μάλιστα, που διαπιστώθηκαν προβλήματα δόθηκαν παραπεμπτικά για περαιτέρω ιατρικό έλεγχο ή και σχετική αγωγή. Παράλληλα έγιναν συμβουλευτικές προτάσεις από τον ιατρό παθολόγο, Μάριο Πυρπασόπουλο, που πραγματοποίησε τον έλεγχο με στόχο την πρόληψη. Διατέθηκε επίσης ένα kit με ενημερωτικά φυλλάδια, οδηγίες διατροφής κλπ.
«Το υπέρτατο αγαθό του ανθρώπου είναι η υγεία και με δράσεις σαν αυτή θέλουμε να προάγουμε αυτό το αγαθό στους δημότες. Με την γνώση και την πρόληψη μπορούμε να σώσουμε ζωές.
Παρά το γεγονός ότι η κίνηση αυτή έγινε από τον «Αριστοτέλη» για πρώτη φορά όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις, χάρη στην καλή προετοιμασία και οργάνωση. Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. από όλο το Δήμο, που υποβλήθηκαν στις εξετάσεις, εκτίμησαν την προσπάθεια μας αυτή και μας ζήτησαν να επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Φυσικά στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στην τρίτη ηλικία αλλά και σε κάθε ηλικιακή ομάδα και αξίζει να σημειώσω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε και άλλες δράσεις, που αφορούν την υγεία στον τομέα της πρόληψης…» τόνισε η πρόεδρος του «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ», Ιφιγένεια Κυριάκου.
Ο δωρεάν καρδιαγγειακός έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. Πολυγύρου.